Pacienții arși de la Petromidia, transferați în străinătate. Costurile sunt suportate de Rompetrol Rafinare și KMG International

Pacienții arși de la Petromidia, transferați în străinătate. Costurile sunt suportate de Rompetrol Rafinare și KMG International  /  Sursă foto: Garda de Meidu
Pacienții arși de la Petromidia, transferați în străinătate. Costurile sunt suportate de Rompetrol Rafinare și KMG International / Sursă foto: Garda de Meidu

Pacienții care au suferit arsuri în urma incendiului de la Petromidia vor fi transferați în străinătate.

KMG Internațional anunță că sprijină transferul în străinătate al pacienților arși la Petromidia.

„Cu sprijinul autorităților și în acord cu dorința familiilor, compania depune, în continuare, toate eforturile pentru transferul rapid al celor doi colegi internați la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” către o clinică de specialitate din străinătate.

Conform ultimelor evaluări făcute de medicii specialiști din Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, starea celor doi colegi este stabilă, având arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corpului. În această dimineață, s-a primit acordul din partea medicilor pentru transfer.

Colegul de 27 de ani internat în Constanța a început să meargă si se recuperează rapid după intervenția chirurgicală de vineri seară. Cadrele medicale de la Spitalul Județean Constanta estimează că acesta va fi externat în perioada următoare.

Toate costurile vor fi suportate de Rompetrol Rafinare și KMG International. Compania este în contact direct cu toți membrii familiilor colegilor, pentru a-i sprijini până în momentul în care aceștia vor fi recuperați complet.“, transmite compania.

Florin Cîțu, mesaj de susținere

„În decursul zilei de ieri m-am interesat de starea celor două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia. Am discutat atât cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în țară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluție mai bună, trebuie demarată procedura.

Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine. De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament“, a transmis premierul.

Anchetă la rafinăria Petromidia, după explozie. Se caută cauzele

Reprezentanţii Petromidia au anunţat desemnarea unei echipe de specialişti care va căuta cauzele exploziei de vineri. 

"Rompetrol Rafinare anunţă stingerea integrală a incendiului de pe platforma Petromidia, în urma intervenţiei prompte a echipelor de pompieri militari, asistaţi de pompierii de pe platforma industrială. Prin măsurile adoptate, incidentul a fost neutralizat şi nu există în acest moment niciun alt risc. Celula anti-criză Rompetrol continuă să ofere sprijin autorităţilor şi partenerilor, precum şi pentru reducerea impactului pe plan intern al acestui incident", se spune în comunicat.

Reprezentanţii companiei menţionează că, încă de la începutul incidentului, tot personalul a fost evacuat în siguranţă, stabilindu-se un traseu şi o zonă strictă doar pentru accesul şi intervenţia echipelor de intervenţie. De asemenea, procesele operaţionale din rafinărie au fost oprite, sistemele de ventilaţie au fost pornite, pentru a elimina orice altă sursă care ar fi putut duce la propagarea incendiului.

Anchetă la nivelul rafinărieiTotodată, la nivelul rafinăriei, s-a stabilit o echipă de specialişti care, împreună cu autorităţile de resort, va stabili cauzele acestui incident. În acelaşi timp, se va realiza şi o analiză a impactului asupra proceselor tehnologice, pentru o imagine clară şi o predictibilitate în ceea ce priveşte repornirea instalaţiilor din rafinărie.

"Compania va continua să asigure livrarea de carburanţi pentru staţiile Rompetrol din România şi regiunea Mării Negre. Monitorizările făcute de autorităţile de mediu au relevat faptul că nu au fost depăşite valorile limită, nefiind afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (oraşul Năvodari, comuna Corbu şi staţiunile turistice din zona limitrofă)", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în momentul izbucnirii incendiului, în zona instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM) se aflau cinci angajaţi ai Rompetrol Rafinare.

"Compania depune toate eforturile necesare pentru ca cei afectaţi să beneficieze de cele mai bune condiţii de spitalizare şi tratament al rănilor. În funcţie de procedurile medicale şi situaţia colegilor, analizăm şi posibilitatea ca aceştia să fie transportaţi în unităţi specializate din afara ţării, cu sprijinul companiei şi al autorităţilor. Totodată, departamentul de resurse umane este în contact direct cu familiile celor afectaţi. Rompetrol Rafinare îşi oferă tot sprijinul pentru familia colegului care, din păcate, a decedat în urma incendiului. Condoleanţe familiei!", transmite compania, conform Agerpres.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy