Paște 2014: Un deputat PSD dezvăluie "rețeta" secretă

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a povestit pentru DC News cum își petrece Sfintele Paști. 

"Ca în fiecare an, voi petrece Sfintele Paști în comuna Dobra din județul Dâmbovița, unde tatăl meu este preot. Îmi place să mă întorc de sărbători în satul natal, să revăd oamenii pe care îi cunosc din copilărie, să regăsesc atmosfera tradițională de Paști și să întâmpin Învierea Domnului la biserica din sat, unde tatăl meu slujește dinainte de a mă naște, așa cum bunicul meu a slujit dinainte de a se naște el. În afara acestei mini-vacanțe în satul natal, care a devenit, în sine, un soi de obicei (dacă nu o tradiție) de familie, respect toate obiceiurile tradiționale de Paști. Ca absolvent de Teologie, știu cât de bine și de reconfortant e să ai o tradiție la care să te raportezi", a spus deputatul Vulpescu. 

Cât despre masa de Paști, el a povestit: "Nu sunt un gurmand, mănânc în general puțin și în nici un caz nu caut cu orice preț rețete exotice. Îmi place, mai ales de sărbători, mâncarea tradițională românească, felurile pe bază de miel (borșul, drobul, friptura la cuptor), dar și combinațiile simple de primăvară. Cozonacul mi se pare, de asemenea, un deliciu. Totul, însoțit de un pahar de vin roșu. Sensul sărbătorii nu este masa, ci bucuria Învierii Domnului și mulțumirea pe care I-o aducem, prin masa festivă". 

Ionuț Vulpescu a conchis: "Atmosfera de Paști, pe care mi-o amintesc din copilărie, e o „rețetă" secretă la fel de subtilă și de savuroasă ca a unor bucate speciale". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel