Orban recunoaște că PNL politizează administrația. I-a scăpat porumbelul, când vorbea despre el însuși

foto PNL
foto PNL

În Opoziție, PNL se plângea că PSD politizează administrația publică, iar USR promitea că va face altfel de politică, iar numirile în funcție se vor face doar pe criteriul competenței. 


Odată ajunse la Putere, cele două partide s-au grăbit să schimbe oamenii PSD cu oameni ai PNL, USR sau UDMR, funcțiile fiind împărțite confrom algoritmului...politic.

Ludovic Orban este primul lider al Coaliției care recunoaște că schimbările de personal nu au legătură cu competența sau cu valoarea, ci cu afilierea politică. Porumbelul i-a scăpat șefului PNL într-un moment în care discuta despre propria funcție, în contextul alegerilor interne din partid.

„La Brăila a fost demis inspectorul școlar general, el mă susține. Probabil, a fost demis la cererea celui care conduce organizația PNL. Acest lucru nu poate fi acceptat, să fie demis doar pentru că este susținătorul meu. Nu are legătură cu ceea ce înseamnă managementul corect”, a precizat Ludovic Orban.

Deci, nu doar că se poate, dar se și întâmplă.

Primarul PNL votează în partid în urma unei decizii...administrative

Președintele PNL a făcut această declarație la Piatra Neamț, unde se afla în vizită electorală, la o zi după ce conducerea filialei a anunțat că îl va susține pe Florin Cîțu la alegerile din septembrie.

”În această perioadă se desfășoară Adunările Generale în organizațiile locale PNL. Între 1 iulie – 10 august se vor desfășura conferințele la nivel județean. După aceste alegeri, moțiunile sunt prezentate în fața organizațiilor și Colegiile directoare județene din fiecare organizația hotărăsc ce moțiune o sprijină. Atunci se va știi cu adevărat care filială decide să sprijine o moțiune sau alta sau ambele moțiuni, pentru că există prevedere statutară”, a spus Orban, care speră să convingă membrii de partid să-l realeagă în funcție.


Primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, a spus, la rândul său că decizia de a-l susţine pe Florin Cîţu în cursa pentru preşedinţia PNL a fost și o decizie...administrativă. 
"A fost nevoie de o alegere politică, de data asta, şi una administrativă.(...) Eu astăzi sunt primar pentru că m-au ales oamenii.(...) Prima mea responsabilitate este faţă de oraş şi faţă de cetăţenii oraşului şi faţă de proiectele de dezvoltare ale oraşului. Am angajamentul actualului guvern pentru sprijinirea unor proiecte de dezvoltare în oraş, motiv pentru care mă simt dator faţă de Piatra Neamţ să zic da, prefer să dezvolt oraşul acesta, pentru că sigur voi avea şansa reabilitării morale faţă de domnul Orban", a spus Carabelea.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel