Orban, despre rectificarea bugetară: Mă lasă mască

Bianca Ştefan / 03 aug 2018 / 01:59 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban
Descriere foto: Ludovic Orban

Ludovic Orban, prezent la Realitatea TV, a declarat că Guvernul dorește să captureze statul român, iar când nu reușește să pună mâna pe instituții, le faultează.

"Au tăiat de la instituţii care nu sunt sub controlul lor. Ei de fapt îşi doresc să captureze statul român şi atunci când nu reuşesc să pună mâna pe nişte instituţii, le faultează la buget. În primul rând eu nu am înţeles de ce rectificarea bugetară nu a fost prezentată de ministrul Finanţelor. Văzând ceea ce a citit Viorica Dăncilă, am început să înţeleg de ce ministrul Finanţelor nu a prezentat el. Probabil domnul Vâlcov dacă îi dădea să citească lui Eugen Teodorovici, probabil se mai ..., pe când Viorica Dăncilă a înghiţit pe nemestecate.

Sunt câteva lucruri aici care pe mine mă lasă mască. Pe primele 6 luni deficitul bugetar era de 1,6% - cel mai mare deficit bugetar din perioada crizei. Acum, pe primele 7 luni (...) a scăzut la 1,3. A anunţat o rectificare pozitivă, adică 6 miliarde de lei în plus de cheltuit. (...) În raport cu programarea bugetară, pe primele 6 luni încasările au fost cu 5 miliarde mai mici. De unde să scoţi şase miliarde în plus? Aici e o minciună. Au revizuit estimarea de produs intern brut de la 907,9 cât era la prezentarea bugetului la 945 de miliarde. (...) Oamenii trebuie să ştie că această creştere nu este o creştere sănătoasă şi solidă. Ea se bazează pe creşterea preţurilor (...) şi care nu se va simţi în buzunarele oamenilor", a afirmat Orban, la Realitatea TV. 

Vezi și: Rectificare bugetară. Viorica Dăncilă, cifrele momentului


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26