Orban, controversă. Ministrul Educației, Anisie, ANUNȚ despre salarii de la 1 septembrie! Discuția ajunsă în presă, CONFIRMATĂ!

Orban
Orban

După ce Ludovic Orban a făcut declarații care au stârnit îngrijorări vizavi de salarii, o discuție care a ajuns în presă încearcă să facă lumină.

Profesorul Anton Hadăr, președintele Federației Alma Mater, a zis că a discutat marți cu premierul Ludovic Orban vizavi de salarii. ”De asemenea, am discutat și cu ministrul Educației care mi-a zis că sunt bani pentru salarii și că legea există!”, a mai zis profesorul la Antena 3 în emisiunea Cătălinei Porumbel.

”Ministrul Educației a spus că există bani pentru salarii!”, a subliniat Anton Hadăr.

Apoi, a intrat în direct, ministrul Monica Anisie și a confirmat discuția cu profesorul Anton Hadăr.

”Banii pentru salarii sunt prevăzuți în buget. Există și suma prevăzută pentru creșterile salariale. Nu știu de unde a pornit tăvălugul că nu există bani. Vă asigur că sunt bani!”, a zis ministrul Educației.

Monica Anisie a fost întrebată dacă a avut o discuție cu Ludovic Orban despre majorările salariale pentru profesori de la 1 septembrie.

Nu a știut cât este efortul bugetar

”Am avut o discuție cu sindicatele, cu Florin Cîțu, dar și cu premierul”, a spus ministrul Educației la Antena 3. Monica Anisie nu a putut preciza care este efortul bugetar pentru majorarea salariilor profesorilor pentru 1 septembrie 2020.

Acest dialog a avut loc după ce în presă a apărut informația că Guvernul a anunțat că salariile profesorilor nu vor mai creşte la nivelul din 2022, de la 1 septembrie 2020.

VEZI ȘI: Salariile profesorilor nu se mai măresc. Anton Hadăr: Sunt uluit! Am negociat. Nu pot să cred!

Dublare alocații

În încheierea subiectului despre salariile profesorilor, jurnalista Cătălina Porumbel a întrebat-o pe Monica Anisie dacă susține dublarea alocațiilor pentru copii. Ministrul Educației a închis telefonul, iar apoi nu a mai revenit în direct.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel