Orban, Barna și Hunor, în ședință fără premierul Cîțu

Foto ilustrativ, Palatul Victoria / Foto: Crișan Andreescu
Foto ilustrativ, Palatul Victoria / Foto: Crișan Andreescu

Ludovic Orban a intrat în ședință cu Dan Barna și Kelemen Hunor în lipsa premierului Florin Cîțu.

Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor au intrat în ședință în lipsa premierului Cîțu. Întâlnirea a avut loc în biroul președintelui Camerei Deputaților. 

Vasile Marcu, corespondent Antena3, a transmis în cadrul buletinului de știri prezentat de Andreea Dumitrache că 'au fost prezenți și o parte dintre primarii UDMR din Covasna și județul Brașov, dar și primari din partea USR-PLUS.'

Aceștia au discutat despre proiecte de investiții pentru viitor și despre rectificarea bugetare.

'A fost practic o reiterare a ședinței de coaliție ținută aseară la Guvern. Observăm că Ludovic Orban dorește să facă propria ședință, la care să discute separat de premier cu primarii și autoritățile locale.', a precizat Vasile Marcu. 

Florin Cîțu nu a fost chemat la ședința cu pricina. 

VEZI ȘI: Ce face Cîțu pentru a obține șefia PNL. Chirieac: Sunt lucruri absolut scandaloase

Scandal în coaliție pe desființarea SIIJ

Desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) determină tulburări în coaliția de guvernare, iar miza e atât de mare încât USR PLUS ar fi amenințat inclusiv că iese de la guvernare. Partidele ce formează Guvernul Cîțu au viziuni diferite cu privire la viitorul Secției Speciale. (Citește mai mult AICI.)

Luni, înaintea ședinței de coaliție, Dan Barna a susținut o declarație de presă. Vicepremierul a declarat în fața jurnaliștilor, cu privire la amendamentul UDMR, prin care vrea să mute SIIJ la Parchetul General, că este ”toxic” și ”de neacceptat”. 

”Acest amendament toxic prin care mută SIIJ la Parchetul General este de neacceptat. Atâta timp cât nu găsim o soluție, o sesiune specială în Parlament este prematură”, a declarat Dan Barna, luni. 

De asemenea, vicepremierul a precizat că ”suntem în fața unei negocieri foarte complicate. Obiectivul este de a găsi o soluție de deblocare a SIIJ, vom vedea dacă vom ajunge la un consens”.

Iohannis descinde la Guvern după scandalurile din coaliție

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa mâine, 14 iulie, la ședința executivului. 

Reporterul Antena3 Vasile Marcu a mai transmis marți dimineață că 'este vorba despre proiectul *România Educată*, proiect la care președintele a avut, săptămâna trecută, trei zile de consultări atât cu liderii coaliției, conducerea comisiilor de învățământ din cele două camere ale Parlamentului, dar și cu societatea civilă.'

Proiectul 'România Educată' va trece prin Guvern, motiv pentru care președintele Klaus Iohannis va participa și el mâine la ședința executivului.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Ruperea coaliției de guvernare, PROCENTE ARGUMENT. Ipoteză pentru Guvernul Cîțu: Când PICĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel