Orban, atac la UDMR: Au luat decizii împotriva românilor de etnie maghiară

Florin Răvdan / 13 mai 2019 / 17:08 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban, presedintele PNL
Descriere foto: Ludovic Orban, presedintele PNL

La finalul şedinţei biroului executiv al PNL, liderul liberalilor, Ludovic Orban, a atacat formaţiunea condusă de Kelemen Hunor. Acesta a spus că "nu se poate vorbi despre o colaborare între PNL şi UDMR, atât timp cât partidul etnicilor maghiari votează cot la cot cu PSD". 

"Nu suntem noi într-o relație. Ei sunt într-o relație foarte dezghețată cu PSD- și ALDE. Vă readuc aminte că au votat modificările la Codul penal și la Codul de procedură penală după ce Kelemen Hunor a spus că nu le vor vota, să ne aducem bine aminte. Au votat cu candidații PSD la curtea Constituțională și în Camera Deputaților și în Senat", a declarat Ludovic Orban. 

În plus, liderul liberalilor i-a acuzat pe cei de la UDMR că nu lucrează pentru România. 

"Nu se poate ca UDMR, în condițiile în care Partidul Popular European a dat un semnal clar, de respingere categorică a modificărilor grave, contrare articolului 2 din Tratatul Uniunii Europene, reglementărilor și practicilor la nivel european, contrare recomandărilor din cadrul MCV, ei să voteze asemenea enormități si apoi să mai spună că au înghețat relațiile cu Rareș Bogdan și cu PNL. Este normal, Rareș Bogdan este un patriot, Rareș Bogdan este un om care își iubește țara. Niciodată, discursul lui Rareș Bogdan și nici al meu, nu a fost un discurs care să fie împotriva cetățenilor români de etnie maghiară, ci împotriva unor decizii pe care le-au luat conducătorii UDMR, de multe ori împotriva voinței cetățenilor români de etnie maghiară.", a mai spus Orban. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27