Oproaica, coordonator PES activists București la cea de-a doua ediție a #EuropeanTalk: Cel mai mare proiect politic din istorie trebuie consolidat

Ovidiu Oproaica
Ovidiu Oproaica

Miercuri seară a avut loc a doua ediție a #EuropeanTalks by PES activists România, eveniment la care a participat și Coordonatorul Național PES activists România, Victor Negrescu și care a fost moderat de coordonatorul PES activists București, Ovidiu Oproaica.

Într-o sală plină, numeroși activiști PES, dar și invitați, și-au prezentat experiența europeană, de la posibiltatea de a accesa fonduri europene la cea de a beneficia de o bursă Erasmus+ sau de a călători liber în întrega Europă.

Unul dintre speakerii care au urcat pe scenă, venind dintr-o țară care nu este membră UE, ne-a reamintit cât de dificil este să aplici pentru o bursă într-o țara membră a Uniunii Europene, care este diferența dintre taxa de școlarizare în mediul universitar pentru cetățenii din Uniunea Europeană și cei non-UE și cât timp pierzi la cozi pentru o banală viză de călătorie.

Oproaica, despre obligații, drepturi și sancțiuni

Coordonatorul PES activists București, Ovidiu Oproaica, a subliniat că în orice stat există drepturi, obligații și sancțiuni, iar Uniunea Europeană a venit atât cu beneficii, cât și cu obligații. Ne bucurăm de facilitatea de a călători liberi în Europa doar cu cartea de identitate oricând și oricum, dar cu siguranță nu ne-am imagina ce s-ar întâmpla dacă peste noapte acest drept ar dispărea ca urmare a încălcării unor obligații. Cel mai mare proiect politic din istorie trebuie să continue și trebuie consolidat pentru o Europa puternică, a spus Oproaica.

[citeste si]

PES Activists România este o structură compusă din peste 10.000 de membri și simpatizanți PSD de toate vârstele interesați în politica europeană. Începând cu anul 2015 a inițiat, împreună cu un grup de intelectuali de stânga, Fundația Stânga Democratică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel