Operațiune antitero la scară majoră în UE în cuiburile jihadiste

Pe fondul masacrului de la Paris și a raidurilor din Belgia, agențiile antitero din Europa au declanșat o serie de operațiuni menite să identifice și să dejoace potențiale amenințări, potrivit unor oficiali citați de CNN.

Serviciile de securitate din Europa au primit în ultimele săptămâni multe indicii că Statul Islamic a cerut aderenților antrenați Siria și Irak și lanseze atacuri în țările de origine, conform sursei citate.

Serviciile de securitate din mai multe țări investighează intens grupuri de persoane întoarse din Siria din Irak, aflate inclusiv pe tărâm belgian, pe care le suspectează că plănuiesc atacuri teroriste.

Un alt oficial al serviciilor de informații vestice a declarat pentru CNN că au fost identificate 20 de celule, care includ între 120 și 180 de persoane fiecare, pregătite să lanseze atacuri în Franța, Germania, Belgia și Olanda.

Șeful contra-terorismului european: Atacurile nu pot fi prevenite

Trei persoane au murit, joi seară, într-o operațiune antiteroristă a poliției, desfășurată în Belgia, în orașul Verviers.

Un presupus grup terorist a fost atacat de trupele speciale ale poliţiei din oraşul Verviers, situat aproape de graniţa cu Germania.

Descinderile au avut loc într-un cartier din apropierea gării din oraş, iar mai mulți martori au anunțat pe Twitter că au auzit explozii în apropiere de Rue du Palais.

Schimburile de focuri au durat aproximativ zece minute, iar la capătul lor poliţia a anunţat că mai multe persoane au fost arestate, transmite presa franceză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel