ONU: SUA se retrage din Pactul Mondial pentru refugiați si migranți

trump
trump

Președintele american, Donald Trump, a decis să retragă Statele Unite dintr-un Pact mondial al ONU vizând îmbunătățirea gestionării internaționale a migranților și refugiaților, considerat "incompatibil" cu politica sa migratorie, a anunțat sâmbătă misiunea SUA de pe lângă Națiunile Unite, transmite AFP.

"Astăzi, misiunea americană de pe lângă ONU l-a informat pe secretarul general că Statele Unite își încheie participarea lor la Pactul mondial privind migrația", indică un comunicat al reprezentanței diplomatice a SUA.

În septembrie 2016, cei 193 de membri ai Adunării Generale a ONU au adoptat în unanimitate un text intitulat Declarația de la New York pentru refugiați și migranți, document în baza căruia Înaltul Comisar pentru refugiați a fost mandatat să propună, în raportul său anual la Adunarea Generală din 2018, un Pact mondial asupra migranților și refugiaților.

"Declarația de la New York cuprinde mai multe dispoziții care sunt incompatibile cu politicile americane privind imigrația și refugiații și principiile statuate de administrația Trump în materie de imigrație", subliniază comunicatul misiunii americane la ONU. "În consecință, președintele Trump a decis încheierea participării Statelor Unite la pregătirea Pactului care vizează obținerea unui consens la ONU în 2018", adaugă aceeași sursă.

Chestionată pe acest subiect, ONU nu a putut răspunde imediat la anunțul retragerii Statelor Unite.

"America este mândră de moștenirea sa în materie de imigrație și de leadershipul său în susținerea migranților și a refugiaților din întreaga lume", a subliniat ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley. "Nicio țară nu a făcut mai mult ca Statele Unite iar generozitatea noastră va continua. Dar deciziile noastre asupra politicilor de imigrație trebuie să fie mereu luate de americani și doar de americani. Noi vom decide cel mai bun mod de a ne controla frontierele și cine va fi autorizat să intre în țara noastră", a adăugat Haley, în același comunicat.

"Abordarea mondială a Declarației de la New York este chiar incompatibilă cu suveranitatea americană", a încheiat ambasadoarea SUA la ONU, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel