ONU face o excepție pentru Coreea de Nord. SOLICITAREA Seulului

Consiliul de Securitate al ONU a exceptat vineri de la sancţiunile împotriva Coreei de Nord echipamentele pentru videoconferinţe ale familiilor coreene despărţite de războiul din 1950-1953, informează surse diplomatice ale agenţiei Yonhap.

Comisia pentru sancţiuni a Organizaţiei Naţiunilor Unite a aprobat cererea Coreei de Sud de a trimite în Coreea de Nord echipamentele necesare pentru "reuniuni video ale familiilor despărţite, din motive umanitare". Printre echipamentele exceptate de la măsurile ONU împotriva regimului de la Phenian se numără camerele video şi alte componente ale aparaturii pentru videoconferinţe.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au convenit în septembrie anul trecut, când s-au întâlnit a treia oară, la Phenian, să facă eforturi pentru a asigura videoconferinţe şi schimburi de mesaje video între membrii familiilor din peninsula coreeană aflaţi de o parte şi de alta a frontierei.

Începând din 2005, au fost organizate şapte sesiuni de videoconferinţe inter-coreene. Ultima oară, astfel de contacte au avut loc în 2007. Sălile amenajate în acest scop în Sud şi Nord s-au degradat între timp şi necesită reparaţii.

Despărţirea familiilor este una din problemele umanitare cele mai grave pentru cele două state coreene, arată Yonhap. Mulţi dintre cei despărţiţi de rude au murit de fără a mai avea şansa de a le revedea. Coreea de Nord şi Coreea de Sud se află încă, formal, în stare de război, deoarece în 1953 au încheiat doar un armistiţiu, nu un tratat de pace.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel