OMS îndeamnă la răbdare. „Oboseala amenință progresele de până acum”

Oficialul de top al Organizației Mondiale a Sănătății în Europa a avertizat că neîncrederea în autorități riscă să irosească eforturile de până acum pentru a încetini răspândirea din regiune, zonă ce a suferit jumătate din morțile globale provocate de coronavirus.

Oficialul de top al Organizației Mondiale a Sănătății în Europa a avertizat că neîncrederea în autorități riscă să irosească eforturile de până acum pentru a încetini răspândirea din regiune, zonă ce a suferit jumătate din morțile globale provocate de coronavirus, conform The Guardian.

Hans Kluge le-a cerut europenilor să „rămână vigilenți și să protejeze progresul" făcut în lupta cu boala Covid-19, iar legiuitorii ar trebui să „rămână atenți la ce fac popoarele – să asculte, să învețe și să ajusteze măsurile după caz".

Obosiți de urgență

„Oboseala de stare de urgență amenință progresele prețioase pe care le-am făcut împotriva virusului. Neîncrederea în autorități și gândirea conspiraționistă dau apă la moară mișcărilor care sunt împotriva distanțărilor sociale și fizice.

Alții sunt prea îngrijorați, fapt ce continuă să limiteze interacțiunile lor sociale și accesul la serviciile de sănătate", a spus Kluge, conform Xinhua.

După cum transmite OMS Europa, 1,78 milioane locuitori s-au infectat cu noul coronavirus, iar 160.000 de oameni și-au pierdut viața, reprezentând 43%, respectiv 56% din totalul global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel