OMS cere închiderea piețelor PERICULOASE precum Huanan din Wuhan

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Organizația Mondială a Sănătății le cere țărilor să închidă piețele „periculoase" în care se vând produse proaspete, poate chiar și animale tăiate la cerere.

Organizația Mondială a Sănătății le cere țărilor să închidă piețele „periculoase" în care se vând produse proaspete, poate chiar și animale tăiate la cerere, conform Independent.co.uk.

Piețele de acest fel din Wuhan, orașul din care a pornit epidemia de coronavirus, au început să se deschidă după ce restricțiile au fost ridicate. Această decizie a venit chiar dacă atât SARS și SARS-CoV-2 au fost legate piața angro de fructe de mare Huanan din Wuhan.

Patogenii trec ușor de la animal la om

OMS, împreună cu alte organizații de sănătate publică, au transmis că astfel de piețe sunt „un pericol real", fiindcă patogenii se pot transmite ușor de la animal la om.

Reprezentantul special OMS pentru Covid-19, dr. David Nabarro, a spus că organizația „invocă guvernelor și cam tuturor oamenilor" să înțeleagă cum virusurile din regatul animalelor sunt frecvente.

OMS nu poate impune, dar poate sfătui

Vorbind pentru Radio BBC, dr. Nabarro a spus că în timp ce OMS nu poate să le spună guvernelor ce să facă, sfatul Organizației este de a închide piețele cu produse animale proaspete de tipul Huanan.

„Știți cum funcționează OMS și alte părți ale sistemului internațional – nu avem capacitatea de a face pe polițistul cu lumea. În schimb, ce trebuie să facem este să oferim sfaturi și instrucțiuni, așa că există un sfat foarte clar de la Organizația pentru Alimentație și Agricultură și OMS este că acestea sunt pericole reale în astfel de medii", a spus dr. Nabarro.

Piețele, o parte din responsabilitate

„75% din infecțiile curente vin din regatul animal. Este parțial din cauza piețelor, dar există și alte locuri în care omul și animalul sunt în contact apropiat. Doar asigurați-vă că nu creați oportunități pentru răspândirea virală", a adăugat el.

Vânzătorii comercializează produse, fructe și legume proaspete în piețele de acest gen, odată cu animale domestice și sălbatice, în mod special pentru consum, fiind comune în China, Coreea de Sud și Asia de Sud-Est. Nu toate piețele acestea vând carne exotică, însă controalele slabe permit unor astfel de produse controversate să fie distribuite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel