Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, rezultate finale. Elevii români, patru medalii

Florin Răvdan / 03 sep 2019 / 12:27 Salveaza PDF Comentarii
medalii
Descriere foto: medalii

Lotul olimpic al României a obţinut patru medalii (una de aur şi trei de argint) la cea de-a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului care s-a desfăşurat la Daegu - Coreea de Sud în perioada 26 august - 3 septembrie. 

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, Constantin-Petrişor Ciauşescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional 'Gib Mihăescu' din Drăgăşani (jud. Vâlcea), a fost medaliat cu aur. Colegii săi de lot, Eva-Maria Savin (clasa a X-a / Colegiul Naţional 'Mihai Viteazul' din Bucureşti), Ştefan Dimitriu (clasa a X-a/ Colegiul Naţional 'Andrei Şaguna' din Braşov) şi Gabriel-Darius Mardaru (clasa a X-a /Colegiul Naţional 'Mircea ce Batrân' din Constanţa), şi-au adjudecat medaliile de argint.

Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Şerban (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) şi prof. Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare). 'Selecţia lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naţionale 'Ştiinţele Pământului', desfăşurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la Bucureşti', afirmă MEN.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiţie în cadrul căreia concurenţii susţin individual o probă teoretică şi una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din ţările participante, se organizează echipe internaţionale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică şi sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluţii pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă. La ediţia din acest an au participat 163 de elevi din 41 de ţări. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25