Oligarhul Andrei Skoci ar putea rămâne fără un avion de 90 milioane de dolari

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Oligarhul rus Andrei Skoci, membru al Dumei de stat, ar putea rămâne fără un Airbus în valoare de 90 milioane de dolari. 

Un judecător american a autorizat procuratura SUA să confişte un avion Airbus în valoare de 90 de milioane de dolari aparţinând oligarhului rus Andrei Skoci, relatează luni agenţia Reuters.

Skoci, care este membru al Duma, camera inferioară a legislativului rus, a fost iniţial supus sancţiunilor de către Trezoreria SUA în 2018 pentru presupuse legături cu grupări ale crimei organizate ruseşti, iar după invazia din Ucraina din 24 februarie Biroul pentru controlul activelor străine al Trezoreriei (OFAC) a decis noi sancţiuni împotriva acestuia.

Conform procurorilor, Skoci, care este miliardar şi membru al partidului Rusia Unită, pro-Putin, deţine avionul în cauză prin companii-paravan şi aeronava se află în prezent în Kazahstan.

Un iaht al miliardarului a ancorat în iunie în Dubai, considerat un refugiu pentru averile ruseşti în contextul intensificării sancţiunilor occidentale împotriva aliaţilor preşedintelui rus Vladimir Putin, scrie Agerpres. 

Cel mai bogat om din Ucraina își anunță prăbușirea. Cine este Rinat Ahmetov

Compania de investiţii deținută de Rinat Ahmetov va ieşi din afacerile de media pentru a se conforma legislaţiei adoptate anul trecut menită să limiteze influenţa "oligarhilor", relatează Reuters. Într-un comunicat trimis Reuters, Ahmetov a precizat că Media Group Ukraine va preda licenţele pentru canalele de televiziune şi presă scrisă statului ucrainean şi că va pune capăt şi activităţilor online.

Ahmetov a spus că firma de investiţii SCM nu a reuşit să vândă afacerea de media în condiţii de piaţă din cauza războiului din Ucraina şi a termenului de şase luni prevăzut de legislaţia anti-oligarhi pentru vânzarea activelor din media, scrie Agerpres.

"Fiind cel mai mare investitor privat din economia ucraineană, am afirmat în mod repetat că nu am fost niciodată şi nici nu voi fi un oligarh", a mai menţionat Ahmetov.

Cel mai bogat oligarh ucrainean vrea să dea în judecată Rusia pentru că i-a distrus oțelăriile din Mariupol

Ahmetov, cel mai bogat oligarh ucrainean și proprietar al uzinei „Azovstal”, ultima redută a apărătorilor din Mariupol, vrea să dea în judecată Rusia pentru bombardamentele care au provocat pierderi de până la 20 de miliarde de dolari la oțelăriile din orașul distrus aproape în totalitate de armata rusă.

„Cu siguranță vom da în judecată Rusia și vom cere despăgubiri pe măsura pierderilor și a afacerilor distruse”, a spus într-un interviu Rinat Ahmetov, proprietarul Metinvest, cel mai mare producător de oțel din Ucraina.

Întrebat câți bani a pierdut Metinvest din cauza pagubelor provocate uzinelor Azovstal și Ilici, Ahmetov a spus: „Costul de înlocuire din cauza agresiunii rusești este între 17 și 20 de miliarde de dolari. Valoarea finală va fi determinată în procesul intentat Rusiei.”

Uzina Azovstal a fost distrusă de bombele rusești după ce aceasta a devenit ultimul bastion de apărare al orașului Mariupol. Fabrica siderurgică Ilici, deținută tot de Ahmetov, a fost și ea serios avariată în timpul bombardamentelor rusești, scrie Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel