Olandezii au creat laleaua "Uranus", special pentru România

Ambasada Olandei sprijină proiectul "Grădinile Senatului - Memorial Uranus". Tulipa Uranus - o varietate nouă de lalea a fost creată special pentru acest proiect şi va fi plantată în cadrul unui eveniment transmis live pe 12 noiembrie, la ora 12.15. 

Ambasada Olandei în România este onorată să sprijine proiectul de amenajare peisagistică "Grădinile Senatului - Memorial Uranus", proiect iniţiat şi implementat de Senatul României, un omagiu adus unei întregi comunităţi urbane care continuă să aparţină Bucureştiului. Povestea vechilor străzi, case şi biserici aparţinând cartierului Uranus va fi recreată sub forma Grădinilor, care oferă o reprezentare vizuală a trăsăturilor locative de altădată.

Proiectul presupune reproducerea într-un plan tridimensional, folosind o diversitate amplă de specii de plante şi arbori, a 12 străzi importante care se aflau pe dealul Uranus, pe partea cu Strada 13 Septembrie, dar şi a unora dintre clădirile demolate în procesul de ridicare a Casei Poporului, actualmente Palatul Parlamentului, se anunţă într-un comunicat de presă.

Joi, ceremonia oficială de plantare a lalelei Uranus

Iniţiativa contribuie în mod direct cu expertiză, includerea unor varietăţi speciale pentru toate categoriile de material de plantare prevăzute în proiect şi chiar cu o nouă varietate de lalea ce va purta numele Tulipa Uranus special creată pentru acest proiect. Prin forma sa spectaculoasă şi culoarea roşu-sângeriu, Laleaua Uranus omagiază trecutul şi sacrificiul făcut de comunitatea vechiului cartier Uranus, în acelaşi timp celebrând iubirea faţă de natură şi frumos, contribuind la perceperea grădinii ca spaţiu de mediere şi reconciliere.

"Companiile olandeze cu expertiză în derularea unor proiecte horticole de asemenea anvergură, alături de prestigiosul peisagist olandez Victor Dijkshoorn, de la VIC Landscapes, au lucrat îndeaproape cu echipa proiectului Memorial Uranus şi au împărtăşit din vasta lor experienţă pentru a identifica soluţii sustenabile şi de impact pentru finalitatea acestui încântător proiect urbanistic, de care generaţii de bucureşteni se vor putea bucura începând cu primăvara viitoare." - Excelenţa Sa Dl. Ambasador Roelof van Ees.

***



Joi, 12 noiembrie 2020, la ora 12.15 va avea loc o ceremonie oficială de plantare a lalelei Uranus. Evenimentul va fi organizat de Senatul României împreună cu Ambasada Olandei în România, cu o prezenţă fizică redusă, dar va fi transmis online pe canalul de Youtube al Senatului şi pe paginile de Facebook ale Ambasadei şi partenerilor săi**.

Mai multe clădiri şi străzi ale fostului cartier Uranus au fost demolate în anii '80 pentru a face loc construcţiei Casei Poporului - actualul Palat al Parlamentului din Bucureşti. În încercarea de a reconstitui vechiul cartier, proiectanţii au imaginat un întreg labirint de garduri vii înalte de doi metri ce vor reprezenta 12 dintre străzile existente pe acest teren, urmând ca amprenta caselor să fie reprodusă cu ajutorul florilor. Proiectul Grădinile Senatului - Memorial Uranus va include şi un pavilion de concerte construit pe locul unei foste fabrici de instrumente muzicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel