Olanda - Turcia, SCANDAL diplomatic. Olanda îsi retrage ambasadorul

Scandalul diplomatic dintre Olanda și Turcia a atins un nou nivel. Olanda a decis să își retragă ambasadorul de la Ankara. 

Olanda a anunţat luni că îşi retrage ambasadorul acreditat la Ankara din cauza relaţiilor dificil de 'normalizat' cu Turcia şi că nu vor autoriza prezenţa unui reprezentant turc pe teritoriul olandez, măsură ce aduce relaţiile dintre cele două ţări la cel mai scăzut nivel de anul trecut, relatează AFP. 

Guvernul de la Haga a refuzat atunci intrarea în ţară a doi miniştri turci, care doreau să se adreseze manifestanţilor turci în cursul unor mitinguri politice în favoarea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. De atunci, în pofida discuţiilor 'nu am ajuns la un acord privind maniera de a normaliza' relaţiile, a declarat ministrul olandez al Afacerilor Externe, Halbe Zijlstra, potrivit unui comunicat.

Problemă cu UE

Principala problemă a Turciei este răceala cu care anumite țări ale Uniunii Europene privesc posibilitatea ca Ankara să adere la Uniunea Europeană. 

Președintele Turciei,  Recep Tayyip Erdogan a fost astăzi prezent la o întâlnire la Vatican, cu papa Francisc, acolo unde au discutat în principal despre problema mutării capitalei Israelului la Ierusalim.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel