Olanda: 16 migranţi, printre care patru minori, au fost descoperiţi ascunşi într-un camion

Şaisprezece migranţi, dintre care patru minori, au fost descoperiţi în viaţă ascunşi în remorca unui camion ce se pregătea să se îmbarce pe un feribot spre Anglia dintr-un oraş din Olanda, a anunţat miercuri poliţia olandeză, informează AFP, scrie Agerpres.

"Poliţia militară regală a Ţărilor de Jos a descoperit 16 cetăţeni străini într-un camion în IJmuiden", oraş portuar situat pe coasta de vest a Olandei, a precizat aceasta într-un comunicat.

Camionul transporta piese auto între care erau ascunşi migranţii, se adaugă în comunicat. Şoferul camionului, un cetăţean turc de 45 de ani, s-a prezentat el însuşi la agenţii de securitate înainte de a se îmbarca pe feribot, declarând că a auzit zgomote în remorca sa.

Forţele de ordine au descoperit în camion patru băieţi minori, o femeie şi 11 bărbaţi, de naţionalităţi diferite.

A fost declanşată o anchetă, care a fost încredinţată poliţiei. Şoferul a fost arestat pentru trafic de fiinţe umane, a mai informat poliţia militară regală olandeză.

La 23 octombrie, 39 de migranţi au fost descoperiţi morţi într-un camion frigorific lângă Londra, dramă ce a provocat un val de reacţii pe plan internaţional şi a scos la lumină existenţa de căi ilegale pentru migraţie foarte organizate în Europa. Camionul sosise pe feribot din Zeebrugge, Belgia.

În Grecia, 41 de migranţi au fost descoperiţi în viaţă ascunşi într-un camion frigorific, a informat luni poliţia greacă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel