Oficiali din Coreea de Sud şi SUA: Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Kim Jong-Un

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Oficiali din Coreea de Sud şi SUA au transmis un mesaj legat de Kim Jong-Un.

Liderul Coreei de Nord probabil s-a izolat pentru a se proteja de infectarea cu noul coronavirus, afirmă un ministru sud-coreean şi un oficial din Statele Unite, citaţi de agenţia de presă Reuters.

Speculaţiile privind starea de sănătate a liderului Kim Jong-Un au apărut după ce a lipsit de la ceremoniile organizate pe 15 aprilie în memoria bunicului său.

Ministrul sud-coreean al Reunificării, Kim Yeon-Chul, consideră „ştiri false" informaţiile conform cărora Kim Jong-Un ar fi în stare gravă, explicând că este plauzibil ca liderul nord-coreean să fi lipsit de la ceremonii de teama coronavirusului. „De când a ajuns la putere, nu lipsise niciodată de la ceremonia pentru aniversarea naşterii lui Kim Il-Sung, dar multe ceremonii, chiar un banchet, au fost anulate din cauza preocupărilor privind coronavirusul. Nu cred că este ceva neobişnuit ţinând cont de situaţia actuală", a explicat Kim Yeon-Chul, calificând "ştiri false" informaţiile despre intervenţia chirurgicală cardiacă şi despre trimiterea de către China a unei echipe medicale, notează Mediafax.

Un oficial din cadrul comunităţii agenţiilor de informaţii americane a declarat pentru agenţia Reuters că rapoarte credibile primite de Administraţia SUA sugerează că motivul pentru care trenul liderului cord-coreean a fost observat în staţiunea Wonsan este prezenţa lui Kim Jong-Un acolo pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel