Șoferi MAI. Carmen Dan anunță schimbarea prevederilor, după scandalul șoferului de la jandarmerie

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a informat, luni, că se pregăteşte modificarea prevederilor ordinului privind verificarea celor care conduc maşinile MAI, astfel încât să fie înăsprită testarea psihologică şi a cunoştinţelor tehnice pentru şoferii care fac acest lucru în mod curent şi să existe "o oarecare relaxare" pentru cei care conduc ocazional. 

"Este un ordin foarte vechi, (...) de aceea se impune actualizarea acestui ordin. Vorbim de două planuri. În actuala prevedere se face referire la obligativitatea testării din şase în şase luni a personalului care conduce maşinile ministerului. Această testare presupune testarea psihologică şi testarea cunoştinţelor. Rămâne această prevedere şi dorim ca această testare să fie mai consistentă, să ne asigurăm că în planul psihologic şi al cunoaşterii noţiunilor necesare cei care conduc maşinile ministerului sunt pregătiţi şi au calitatea să facă acest lucru. Această prevedere îi priveşte pe cei care au în fişa postului în mod curent această activitate de conducere a autovehiculelor MAI. Aşa cum era şi jandarmul pe care l-am urmărit cu toţii, nu cu bucurie şi nu cu apreciere", a afirmat Dan, după o întâlnire cu deputaţii PSD. 

Ea a adăugat că, în cazul angajaţilor sau demnitarilor care conduc maşinile ministerului, trebuie să existe "o oarecare relaxare" a acestei testări. 

"Pe un alt plan, ne dorim să existe o oarecare relaxare în cazul în care un angajat al ministerului nu face în mod curent lucrul acesta, pentru că nu conduce maşina ministerului în mod curent, conduce în mod ocazional. Nu vrem să eliminăm, vrem să facem această diferenţiere între cei care conduc în mod curent maşinile instituţiilor şi cei care conduc aceste maşini ocazional", a explicat Carmen Dan, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel