Obiect neidentificat, detectat de armata sud-coreeană

Un obiect neidentificat a fost detectat deasupra Zonei Demilitarizate (DMZ) dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, dar s-a dovedit a fi un stol de păsări, a declarat luni un purtător de cuvânt al Statului Major General de la Seul, relatează DPA.

Anterior în cursul zilei de luni, armata sud-coreeană transmisese că 'ia măsuri după ce radarul militar a detectat un obiect neidentificat pe cer deasupra Zonei Demilitarizate'. Ca reacţie, au fost desfăşurate mai multe avioane, a precizat Statul Major General într-un comunicat.

Obiectul fusese reperat la o altitudine de 4.500 de metri, în interiorul zonei cu interdicţie de zbor între cele două Corei, stabilită de-a lungul frontierei ca parte a unui acord convenit anul trecut, a relatat agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

Informaţia vine la o zi după ce Donald Trump s-a întâlnit şi a dat mâna cu Kim Jong-un la DMZ, devenind primul preşedinte american care calcă pe teritoriul Coreii de Nord. Vizita lui Trump a venit pe fondul speranţelor că negocierile blocate privind programele de arme nucleare ale Coreii de Nord şi sancţiunile ar putea fi relansate prin autoproclamata 'mare prietenie' dintre cei doi lideri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel