Urmărește emisiunea live


Oameni de afaceri din Israel, investiții într-un județ din România

Mai mulţi oameni de afaceri şi reprezentanţi ai unor firme din Israel au participat, marţi, la o întrevedere cu oameni de afaceri şi membri ai administraţiei locale din judeţ.  

Întâlnirea a fost organizată de Instituţia Prefectului Vaslui, în cadrul ei fiind prezentate anumite oportunităţi de investiţii, firmele israeliene fiind interesate de proiectele de apă, sistemele de irigaţii şi gestionarea deşeurilor. 

'Am spus încă de la instalarea mea în funcţie că voi face demersurile necesare pentru stabilirea unor întâlniri care să conducă la dezvoltarea mediului de afaceri. Este un prim contact, în care am ţinut ca oaspeţii din Israel să afle de la oamenii noştri de afaceri şi de la primari ce anume interesează, astfel încât la o viitoare discuţie să fie dezvoltate o serie de parteneriate. Vom elabora un document, prin care vom prezenta oportunităţile de afaceri din zonă, considerând că Vasluiul poate fi văzut ca un judeţ atractiv pentru companiile israeliene, dornice să-şi extindă afacerile, mai ales în sectorul agricol, unde suntem bine reprezentaţi', a spus prefectul Eduard Popica. 

Călin Coşar, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie România-Israel, a precizat că întâlnirea a fost un prim contact, prin care oamenii de afaceri israelieni au ţinut să cunoască potenţialul zonei şi a dat asigurări că în toamnă va fi organizată o altă întâlnire, care să aducă şi rezultate concrete. 

'Această întâlnire e una de lucru. Israelienii sunt oameni pragmatici. Am venit să vedem oportunităţi clare, şi pentru noi, şi pentru dumneavoastră. Avem tot felul de investitori, de la cei din infrastructură, care doresc să investească într-un canal navigabil sau mine, până la investitori în tehnologie, care doresc să deschidă fabrici în România', a spus Călin Coşar. 

Întâlnirea a fost mijlocită de deputatul Silviu Vexler, reprezentantul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România şi deputatul de Vaslui Adrian Solomon. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel