O rachetă a fost trasă din Fâșia Gaza spre Israel

Foto: Pexels
Foto: Pexels

O rachetă a zburat din Fâșia Gaza spre Israel, stârnind îngrijorare. 

O rachetă trasă luni seara asupra Israelului dinspre Fâşia Gaza a fost interceptată de sistemul de apărare antirachetă, a anunţat armata israeliană, informează AFP şi Reuters, citați de Agerpres.   

"Sirene au răsunat în zona din apropierea Fâşiei Gaza. O rachetă a fost trasă dinspre Fâşia Gaza asupra teritoriului israelian şi a fost interceptată de sistemul de apărare Domul de Fier" (Iron Dome), a precizat armata israeliană într-un comunicat.  

Ultimul atac de acest fel a avut loc în luna ianuarie  

Potrivit AFP, aceasta a fost prima rachetă trasă dinspre Fâşia Gaza asupra teritoriului israelian de la începutul lunii ianuarie, când un astfel de tir a generat lovituri de represalii israeliene asupra acestui micro-teritoriu de 2,3 milioane de locuitori.  

Acest nou tir de rachetă nu a fost revendicat, însă intervine după o serie de atacuri în Israel, dintre care două au fost comise de palestinieni, după operaţiuni de "contraterorism" în Cisiordania ocupată şi un weekend de tensiuni în locurile sfinte din Ierusalim.  

Peste 150 de palestinieni au fost răniți în ultimele lupte din Ierusalim  

Mai mult de 150 de palestinieni au fost răniţi în timpul unor ciocniri cu forţele israeliene, vineri, pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, al treilea loc sfânt al islamului şi de asemenea considerat primul loc sfânt al iudaismului, sub numele de Muntele Templului.

Duminică, noi ciocniri au izbucnit în şi în jurul acestui loc sfânt, pe care evrei au venit să-l viziteze, ceea ce a fost considerat un afront de unii musulmani. Tineri palestinieni au fost arestaţi în aceaşi zi, după ce au aruncat cu pietre în autocare cu civili israelieni aflate lângă acele locuri.

Vezi și: VIDEO. Esplanada Moscheilor din Ierusalim a fost câmp de luptă între palestinieni și poliția israeliană

În timpul lunii Ramadanului din 2021, manifestaţiile nocturne de la Ierusalim care au degenerat în violenţe pe Esplanada Moscheilor au condus la 11 zile de conflict armat între mişcarea islamistă palestiniană Hamas - care deţine controlul în Fâşia Gaza - şi Israel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel