Urmărește emisiunea live


VIDEO. Esplanada Moscheilor din Ierusalim a fost câmp de luptă între palestinieni și poliția israeliană

Sursă foto: Twitter (@QastalNewsEn)
Sursă foto: Twitter (@QastalNewsEn)

Ierusalimul a văzut noi violențe pe fondul tensiunilor din ultimele săptămâni, de această dată fiind vorba de o ciocnire între palestinieni și poliția israeliană. 

Ciocniri între poliţia israeliană şi palestinieni au avut loc vineri dimineaţă pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est, şapte persoane fiind spitalizate în urma violenţelor, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Potrivit mai multor martori, palestinieni cu feţele acoperite au aruncat pietre în direcţia forţelor de ordine israeliene, care au ripostat cu gloanţe de cauciuc.

Al treilea loc sfânt al Islamului, Esplanada Moscheilor, numită şi Muntele Templului de către evrei, este situată în oraşul vechi din Ierusalimul de Est, sector palestinian ocupat din 1967 de Israel.

Ramadanul 2021 a dus la un conflict armat

În timpul lunii Ramadanului din 2021, manifestaţiile nocturne de la Ierusalim care au degenerat în violenţe pe Esplanada Moscheilor au condus la 11 zile de conflict armat între mişcarea islamistă palestiniană Hamas - care deţine controlul în Fâşia Gaza - şi Israel.

Iordania administrează Esplanada Moscheilor, unde sunt situate moscheea Al-Aqsa şi Domul Stâncii, dar accesul la acest loc este controlat de Israel. Cu puţin timp înainte de luna Ramadanului din acest an, oficialităţi israeliene şi iordaniene şi-au intensificat contactele pentru a se evita noi confruntări între poliţia israeliană şi manifestanţi palestinieni.

Atacuri în Israel

Noile violenţe din Ierusalim intervin după o serie de atacuri în Israel şi operaţiuni ale armatei israeliene în Cisiordania.

Începând din 22 martie, Israelul a fost vizat de patru atacuri, dintre care primele două au fost comise de arabi israelieni cu legături cu organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI), iar celelalte două de palestinieni originari din zona Jenin, în nordul Cisiordaniei.

Aceste atacuri s-au soldat cu 14 morţi. Potrivit AFP, 21 de palestinieni, printre care autori ai atacurilor, au fost ucişi în violenţe după 22 martie. 

Citește și: ATACUL TERORIST din Tel Aviv a mai luat o viață. Un tânăr, care era în stare critică, a murit. "Cineva l-a ajutat pe terorist. Va plăti un preț insuportabil”

Palestinian, ucis de un poliţist israelian. Agentul fusese atacat cu un cuţit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel