Palestinian, ucis de un poliţist israelian. Agentul fusese atacat cu un cuţit

Fotografie creată de Matt Hatchett, de la Pexels
Fotografie creată de Matt Hatchett, de la Pexels

Un poliţist din Israel a ucis un palestinian care l-a atacat cu un cuţit. Incidentul are loc la câteva zile după atentatul din Tel Aviv. 

"În timpul unei operaţiuni la Aşkelon, un agent a identificat un bărbat suspect şi a început să îi verifice identitatea. Bărbatul a scos însă un cuţit şi l-a atacat pe poliţist, care a reacţionat rapid deschizând focul asupra lui", arată un mesaj al poliţiei israeliene, precizând că agresorul şi-a pierdut viaţa, iar poliţistul a fost rănit uşor.

Potrivit poliţiei, palestinianul locuia în Hebron, în sudul Cisiordaniei ocupate. În acest oraş, între 200.000 de palestinieni, trăiesc 1000 de coloni evrei sub protecţie militară, scrie Agerpres.

O palestiniană, ucisă duminică



Duminică, forţele de ordine israeliene au ucis la Hebron o palestiniană care înjunghiase un poliţist în centrul oraşului. Ea se prezentase la un punct de control al poliţiei de frontieră şi a reuşit să îl rănească uşor pe agent.

În aceeaşi zi, o altă palestiniană, văduvă cu şase copii, la Betlehem, de asemenea în Cisiordania ocupată, a fost ucisă de soldaţii israelieni. Femeia se îndrepta în mod "suspect" spre militari, dar în cele din urmă s-a dovedit că nu era înarmată.

Incidentele recente au avut loc în timp ce Israelul desfăşoară o operaţiune în nordul Cisiordaniei, în urma unui atac soldat cu trei morţi, comis în 7 aprilie la Tel Aviv de un palestinian originar din tabăra de refugiaţi de la Jenin. 

Atentat în Tel Aviv săptămâna trecută 

Trei persoane au murit și patru au fost grav rănite într-un atac armat produs joi în centrul orașului Tel Aviv, cel mai recent din mai multe atacuri în care au fost ucise 13 persoane în ultima lună, relatează Reuters.

Un oficial al unui spital israelian a declarat iniţial că două persoane au fost ucise. Serviciul de ambulanță Magen David Adom a declarat că a transportat la spital șase persoane cu răni grave. Poliția, care îl caută pe atacator, le-a spus locuitorilor să rămână în casă, scrie Mediafax.

"Un terorist a deschis focul de la mică distanță și apoi a fugit pe jos. Mai multe persoane sunt rănite", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Eli Levy, la postul de televiziune Canal 13. "Nu vă părăsiți casele. Nu scoateți capul pe fereastră. Nu vă apropiați de balcoane", a spus el.

Imaginile de televiziune au arătat ofițeri înarmați alergând pe strada Dizengoff, o stradă comercială importantă, și pe străzi secundare mai mici, încercând să dea de urma atacatorului.

Pe 22 martie, patru israelieni au fost uciși într-un atac cu cuțitul în Be’er Sheva. Pe 27 martie, doi polițiști de frontieră au fost uciși într-un schimb de focuri în Hadera. Pe 30 martie, doi civili israelieni, doi cetățeni ucraineni și un ofițer de poliție au fost uciși de asemenea într-un atac armat în Bnei Brak, o suburbie a Tel Avivului. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel