O pisică pierdută în urmă cu cinci ani, găsită la aproape 2000 km de casă

Un bărbat din statul american Portland şi-a găsit pisica, pierdută în urmă cu cinci ani, după ce animalul a fost descoperit pe stradă la circa 1.900 de kilometri distanţă de casă, potrivit bbc.com. 

Pisica neagră, pe nume Sasha, a fost descoperită recent în oraşul Santa Fe, New Mexico, la cinci ani după ce a dispărut de la locuinţa sa din Portland. Adăpostul de animale din Santa Fe a precizat că a putut localiza stăpânul animalului după scanarea microcipului lui Sasha.

Săptămâna aceasta, felina a fost trimisă înapoi în Portland cu avionul şi înapoiată stăpânului. Proprietarul pisicii, Viktor Usov, a anunţat dispariţia pisicii în urmă cu cinci ani şi, între timp, şi-a pierdut speranţa că ar putea-o regăsi.

'Nu mi-a venit să cred', a povestit acesta. 'Ne-am gândit la cel mai pesimist scenariu, dar când am primit telefonul, am fost atât de recunoscători că Sasha era în viaţă şi sănătoasă', a adăugat el.

Nu se cunoaşte încă modalitatea prin care pisica a ajuns în Santa Fe, dar Usov crede că prietenosul animal a fost luat de cineva cu maşina. Murad Kirdar, responsabil de comunicare la adăpostul din Santa Fe, a spus că această întâmplare accentuează importanţa microcipării animalelor de companie. 'Un simplu microcip, de mărimea unui bob de orez, implantat sub pielea animalului, ne-a ajutat să găsim proprietarul acestei pisici pierdute', a declarat acesta, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel