Un bărbat și-a dat foc în fața tribunalului din New York, unde are loc procesul lui Trump: "Văd o ființă umană complet carbonizată"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Un bărbat s-a incendiat în fața tribunalului unde are loc procesul fostului președinte american Donald Trump.

Un bărbat și-a dat foc în fața tribunalului din New York, unde se desfășoară procesul istoric al lui Donald Trump pentru tăinuire de fonduri, scrie Reuters.

Un martor de la fața locului a declarat că l-a auzit mai întâi pe bărbat aruncând în aer pliante, apoi l-a văzut cum s-a stropit cu o canistră și și-a dat foc. "În acel moment, mi-am spus: "La naiba, ce voi vedea?."

Martorul, care a refuzat să-și dezvăluie identitatea, a spus că bărbatul a ars timp de câteva minute.

"Văd o ființă umană complet carbonizată"

Reporterii CNN au declarat că au văzut un bărbat cuprins de flăcări timp de mai bine de trei minute. "Văd o ființă umană complet carbonizată", a spus unul dintre ei în direct.

Un reprezentant al serviciilor de urgență din New York a declarat că o persoană a fost luată pe o targă după ce se pare că și-a dat foc. Motivul gestului șocant este necunoscut pentru moment.

Alți martori au declarat că bărbatul părea calm înainte de a se stropi cu benzină. "Este greu de procesat...", a declarat pentru Reuters un alt martor, care a refuzat să își dea numele.

Un rucsac în flăcări și un bidon de benzină au fost găsite la fața locului. Poliția a izolat rapid zona. În apropiere, a fost găsit un pliant în care se făcea referire la "miliardarii malefici" și  oamenii erau îndemnaț să "denunțe această corupție".

Unul dintre martori a declarat pentru Reuters că mai mulți protestatari pro-Trump din fața tribunalului s-au împrăștiat când bărbatul și-a dat foc. Martorul a vorbit cu mâinile tremurânde și a spus că a rămas în stare de șoc.

Scena îngrozitoare a avut loc la scurt timp după ce selecția juriului pentru procesul lui Donald Trump a fost finalizată.

Procesul lui Donald Trump

Tribunalul din centrul Manhattanului, puternic păzit de poliție, a atras o mulțime de protestatari și curioși luni, în prima zi a procesului, deși de atunci mulțimea a scăzut. Cei 12 jurați, împreună cu șase supleanți, vor examina probele în cadrul primului proces care va stabili dacă un fost președinte american este vinovat de încălcarea legii.

Juriul este format din șapte bărbați și cinci femei - doi avocați corporatiști, un inginer de software, un logoped și un profesor de engleză. Cei mai mulți dintre ei nu sunt newyorkezi nativi, fiind originari din toate colțurile Statelor Unite și din țări precum Irlanda și Liban.

Trump este acuzat că a ascuns o plată de 130.000 de dolari pe care fostul său avocat Michael Cohen a făcut-o către starul de filme pentru adulți Stormy Daniels, înainte de alegerile din 2016, pentru a păstra tăcerea privind o întâlnire intimă pe care ea spune că au avut-o în urmă cu zece ani.

Trump a pledat nevinovat la cele 34 de capete de acuzare pentru falsificare de documente de afaceri formulate de procurorul districtului Manhattan Alvin Bragg și neagă orice astfel de întâlnire cu Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford.

Trump a pledat nevinovat și în alte trei cazuri penale, dar acesta este singurul care va fi judecat cu siguranță înainte de alegerile din 5 noiembrie, când politicianul republican își propune să se confrunte din nou cu președintele democrat Joe Biden.

O condamnare nu i-ar interzice accesul la funcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel