O perlă veche de 8.000 de ani va fi expusă la Muzeul Luvru din Abu Dhabi

O perlă de 8.000 de ani, prezentată ca fiind cea mai veche din lume, va fi expusă pentru prima dată în public începând din 30 octombrie la Muzeul Luvru din Abu Dhabi, au anunţat duminică reprezentanţii Departamentului pentru Cultură şi Turism din Emiratele Arabe Unite, citaţi de AFP.

Denumită "Perla din Abu Dhabi" şi descoperită de o echipă de arheologi pe insula Marawah, aflată în largul coastelor capitalei Emiratelor Arabe Unite, această bijuterie aparţine Muzeului Naţional Zayed.

Ea va fi prezentată la Luvru Abu Dhabi cu ocazia unei expoziţii intitulate "10.000 de ani de lux", care va avea loc între 30 octombrie şi 18 februarie, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Cultură şi Turism din acest emirat.

Analizele cu carbon 14 au permis oamenilor de ştiinţă să descopere că straturile de rocă din care provine "Perla din Abu Dhabi" datează din neolitic, dintr-o perioadă cuprinsă între anii 5600 î.e.n. şi 5800 î.e.n.

Experţii au sugerat că perlele făceau obiectul unor schimburi realizate cu locuitorii Mesopotamiei, fiind oferite contra unor obiecte din ceramică şi a altor mărfuri sau fiind purtate ca bijuterii.

Industria perlelor a prosperat în zona Golfului Persic până în anii 1930, când au avut loc primele descoperiri ale zăcămintelor de petrol din zonă şi apariţia perlelor de cultură.

Expoziţia "10.000 de ani de lux" explorează noţiunea şi definiţia luxului, alături de semnificaţia sa schimbătoare de-a lungul secolelor, prin intermediul unei colecţii ce cuprinde 350 de obiecte provenind în special din muzee franceze. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel