Urmărește emisiunea live



O nouă noapte petrecută în Piaţa Tahrir de manifestanţii împotriva regimului lui Hosni Mubarak

piata tahrir, noaptea
piata tahrir, noaptea

Mii de persoane s-au trezit miercuri dimineaţă în Piaţa Tahrir din centrul capitalei egiptene Cairo, după o nouă noapte petrecută aici şi în a 16-a zi de revoltă pentru a cere plecarea preşedintelui Hosni Mubarak.

„Nu fiţi obosiţi, nu fiţi obosiţi. Libertatea nu este încă eliberată“, scanda un militant printr-un portavoce în faţa corturilor instalate în spatele baricadelor, transmite AFP, citat de Mediafax.

Doi copii în vârstă de şapte sau opt ani se plimbau în mijlocul manifestanţilor cu pancarte pe piept pe care se putea citi „Mubarak omoară oameni“, a doua zi după noi manifestaţii de proporţii pentru a cere plecarea liderului aflat la putere în ultimii 29 de ani.

Numeroase persoane au dormit, ca şi în nopţile precedente, în jurul tancurilor care blochează acesul în piaţă. Militanţii se tem că plecarea lor s-ar putea traduce prin noi atacuri ale susţinătorilor lui Mubarak sau că el ar putea evacua piaţa prin forţă.

Essam Magdi, un jurist în vârstă de 35 de ani, se declară insensibil la formarea unui comitet de revizuire a Constituţiei, anunţat cu o zi înainte de putere. „Nu pot avea loc negocieri cât timp Mubarak nu pleacă. După ce va pleca, vom putea vorbi despre tot felul de lucruri“, a spus el.

Armata „vrea să ne împingă mai mult în interiorul pieţei. Ei vor să ne vadă plecaţi, din acest motiv dormim aici. Îi iubim pe militari şi avem încredere în ei, dar nu avem încredere în cei care îi comandă“, adaugă el.

„Nu vrem nici un stat militar, nici un stat religios. Ceea ce vrem este un stat bazat pe instituţii şi alegeri“, susţine Atif Awad, un dulgher în vârstă de 34 de ani, membru al mişcării Fraţii Musulmani, principala forţă de opoziţie din Egipt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel