O navă germană primeşte permisiunea de a debarca migranţii aduşi ilegal în apele teritoriale italiene

Nava Eleonore, sub pavilion german, a primit luni permisiunea de a debarca 100 de migranţi în portul Pozzalo din Sicilia, informează contul de Twitter Seegezwitscher, care furnizează informaţii de la bord, preluate de DPA.

Vasul intrase ilegal în apele teritoriale italiene, dar a primit în cele din urmă permisiunea poliţiei de frontieră italiene de a acosta.

Garda Financiară, care are atribuţii de patrulare a apelor teritoriale ale Italiei, a comunicat, potrivit Seegezwitscher, că nava poate intra în port, iar după debarcarea migranţilor salvaţi din Mediterana va fi sechestrată în vederea unei anchete.

Informaţiile de pe Twitter au fost confirmate pentru DPA de organizaţia caritabilă Mission Lifeline, care sprijină activitatea vasului Eleonore. Căpitanul navei informase luni autorităţile italiene că a decis să intre fără autorizaţie în apele teritoriale, din cauza stării de urgenţă la bord. Seegezwitscher a precizat că urgenţa a fost declarată după opt zile pe mare, cu migranţii salvaţi, şi după ce o furtună puternică a inundat puntea.

În Italia sunt în vigoare legi aspre împotriva organizaţiilor care salvează migranţi, fiind prevăzute amenzi de până la un milion de euro pentru încălcarea ordinelor de a nu intra în apele naţionale. Ministrul de interne Matteo Salvini, care a promovat legile, urmează să îşi piardă postul în câteva zile, când la Roma se va forma un nou guvern. Partidul Democratic, de centru stânga, care a alcătuit o nouă coaliţie cu Mişcarea Cinci Stele, în locul Ligii - formaţiunea de dreapta condusă de Salvini - a anunţat deja că va relaxa sau chiar va abroga decretele privind migraţia.

Deşi aflat la final de mandat, Salvini a anunţat că va fi ferm faţă de Eleonore. "Legile şi frontierele trebuie respectate. (...) Fac şi voi face totul pentru a apăra Italia", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel