O mie de apartamente, reabilitate termic. Anunțul primarului

1000 de apartamente ar putea fi reabilitate termic
1000 de apartamente ar putea fi reabilitate termic

O mie de apartamente din Suceava ar putea fi reabilitate termic, anul viitor, printr-un program derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Anunțul a fost de primarul orașului.

Primarul speră ca municipalitatea suceveană să fie inclusă în acest program guvernamental pentru anul viitor şi a făcut deja solicitarea pentru o mie de apartamente. 

"În 2009 am făcut vreo şapte sute de apartamente şi astăzi mai avem bani de recuperat, dar îmi doresc să reabilităm aceste apartamente, mai ales că sunt blocuri care au nevoie de aşa ceva", a spus Lungu, potrivit Agerpres.

El a mai spus că Primăria are posibilitatea legală să suporte o parte din cheltuielile sucevenilor care nu pot să plătească. În urma unor anchete sociale, în locul celor care nu pot plăti, poate Primăria să pună bani, astfel încât să deblocăm proiecte care sunt blocate la aceste cazuri sociale din cauză că nu au bani", a spus Ion Lungu. 

"Totodată, primarul a arătat că fondurile alocate de Uniunea Europeană pentru astfel de proiecte, ce se ridică la nivel naţional la două miliarde de euro, nu vor putea fi cheltuite, deoarece condiţiile pentru a obţine finanţare nerambursabilă de 60% din valoarea proiectului sunt greu de îndeplinit, în principal cele privind asigurarea cofinanţării. 

Proceduri demarate

Potrivit primarului, unele asociaţii de proprietari din zona centrală a Sucevei au demarat procedurile pentru a depune proiecte de finanţare din fonduri europene, dar au renunţat pentru că nu au putut asigura cofinanţarea sau nu au putut face dovada existenţei sumelor de bani necesare pentru cofinanţare. 

În cazul programului derulat pentru MDRAP, Guvernul suportă 50% din valoarea investiţiei, Primăria 30%, iar restul asociaţiile de proprietari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel