O mamă din Rusia își vindea copilul în mall pentru 4.000 de lire. A ajuns în arest. ”Până la final am sperat că a fost o poveste inventată”

Sursă foto: Pexels (Ron Lach)
Sursă foto: Pexels (Ron Lach)

O mamă a fost surprinsă într-un centru comercial când încerca să își vândă fiul de șapte ani pentru câteva sute de lire. 

O mamă este cercetată penal după ce au apărut imagini în care ar fi încercat să-și vândă fiul de șapte ani într-un centru comercial pentru 4.000 de lire sterline. Autoritățile spun că femeia, pe nume Nargiza, în vârstă de 36 de ani, a anunțat vânzarea în spațiul online, susținând că avea nevoie de bani pentru a plăti datoriile restante. Mama a fost reținută după ce oficialii de la organizația de caritate anti-sclavie Alternativa s-au dat drept cumpărători ca răspuns la aparentul ei anunț.

Un clip video arată momentul în care ea s-ar fi întâlnit cu cei care doreau să îi cumpere copilul în zona de restaurante a unui mall din Ekaterinburg, Rusia. Ea l-a adus pe băiat cu ea și a spus că „nu-l deranjează” să fie dat în noua familie, scrie The Sun. Operațiunea de salvare a băiatului vine pe fondul îngrijorărilor din Rusia cu privire la comerțul copiilor pentru sclavie sexuală sau pentru părți ale corpului (recoltarea de organe) cu implicarea unor bande criminale organizate.

„Până la final am sperat că a fost o poveste inventată, că aceasta a fost o glumă stupidă a cuiva sau o fraudă pentru bani. Cu toate acestea, când grupul nostru, împreună cu angajații grupului de investigare a crimei organizate, a ajuns la locul tranzacției, am asistat la vânzarea băiatului. Nargiza a primit banii și a dat copilul unei persoane pe care nu o cunoștea”, a spus un purtător de cuvânt al Alternativa.

Mama denaturată a fost reținută de autorități

În urma cercetărilor, autoritățile susțin că femeia a încercat să-și vândă fiul cel mare pentru că soțului ei „nu-i plăcea”. Surse sugerează că femeia locuia cu bărbatul, alături de care are doi copii, într-un apartament cu două camere. Băiatul pe care se presupune că a încercat să-l vândă era dintr-o relație anterioară. Femeia a fost acum reținută în conformitate cu legile ruse privind traficul de copii, iar fiul ei a fost plasat în îngrijirea statului și primește atenția medicală cuvenită.

Oleg Melnikov, de la Alternativa, a avertizat anterior despre o creștere a numărului de femei ruse care își vând copiii față de anii precedenți. Acesta a mai transmis că femeile au acuzat adesea dificultățile financiare, dar „standardele morale scăzute” au explicat acțiunile lor.

„Știm că acești copii nu au nicio șansă să obțină documente legale. Vor ajunge pe mâna cerșetorilor de pe stradă sau a pedofililor”, a spus el.

Au fost exprimate temeri cum că minorii pot fi comercializați și de criminali sexuali sau pentru părți ale corpului, pe fondul mai multor rapoarte îngrozitoare ajunse în atenția publicului în ultimii ani.

O femeie din Cluj a încercat să își vândă copilul pentru 2.100 de lei

Totul s-a petrecut în anul 2019, atunci când un bărbat în vârstă de 54 de ani din Huedin a cumpărat un nou-născut pentru care a plătit suma de 2.100 de lei. Cazul a ajuns în atenția poliției și a fost deschis un dosar penal care a ajuns în instanță. 

Zilele trecute însă, instanța din Cluj Napoca a decis că bărbatul din Huedin și mama copilului să fie pedepsiți cu suspendare pentru două infracțiuni de fals în declarații. Mai exact, pentru că bărbatul s-a declarat tatăl copilului în acte, bineînțeles, cu acordul mamei, și pentru că ar fi cumpărat noul născut pe care l-au tranzacționat ca pe o marfă. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel