Femeia din Cluj care și-a vândut bebelușul cu 2.100 lei, lăsată în LIBERTATE

Femeia din Cluj care și-a vândut bebelușul cu 2.100 lei, lăsată în LIBERTATE / Foto: Pixabay
Femeia din Cluj care și-a vândut bebelușul cu 2.100 lei, lăsată în LIBERTATE / Foto: Pixabay

Femeia din Cluj care și-a vândut bebelușul cu 2.100 lei a fost lăsată în libertate.

Hotărâre controversată a instanței. O femeie din Cluj care şi-a vândut în bebeluşul nou-născut a fost lăsată în libertate de judecători, transmite Realitatea Plus. Curtea de Apel Cluj l-a achitat şi pe bărbatul care a cumpărat copilul. Individul a fost pedepsit pentru fals în declarații, dar nu și pentru trafic de minori. Mai exact, bărbatul a fost acuzat de fals în acte, după ce s-ar fi declarat tatăl copilului.

Cum s-a întâmplat totul

Totul s-a petrecut în anul 2019, atunci când un bărbat în vârstă de 54 de ani din Huedin a cumpărat un nou-născut pentru care a plătit suma de 2.100 de lei. Cazul a ajuns în atenția poliției și a fost deschis un dosar penal care a ajuns în instanță. 

Zilele trecute însă, instanța din Cluj Napoca a decis că bărbatul din Huedin și mama copilului să fie pedepsiți cu suspendare pentru două infracțiuni de fals în declarații. Mai exact, pentru că bărbatul s-a declarat tatăl copilului în acte, bineînțeles, cu acordul mamei, și pentru că ar fi cumpărat noul născut pe care l-au tranzacționat ca pe o marfă. 

Întâmplare demnă de un film. Un tată şi-a regăsit fiul răpit după 24 de ani 

Un chinez şi-a regăsit fiul, răpit când era copil, după o căutare de 24 de ani în timpul căreia a parcurs sute de mii de kilometri pe motocicletă de-a lungul Chinei, potrivit Agerpres. Fiul lui Guo Gangtang avea vârsta de doi ani şi cinci luni când a fost răpit din faţa domiciliului familial din provincia Shandong (est), în timp ce se juca fără supraveghere.

Răpitorii săi l-au vândut pe copil unei familii, a relatat marţi Ministerul chinez al Securităţii Publice într-un comunicat. Traficul de copii a prosperat în China în anii 1980 şi timp de câteva decenii, în urma aplicării politicii aşa-numite a "copilului unic". Preferinţa tradiţională pentru fii, legată de numărul de naşteri limitate, a accentuat răpirile de băieţi, vânduţi apoi unor cupluri doritoare de un moştenitor masculin.

După un test ADN, poliţia l-a anunţat pe Guo Gangtang că un profesor de 26 de ani care trăieşte în provincia Henan (centru) este fiul său dispărut. Cei doi s-au reîntâlnit duminică, potrivit ministerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel