O eroare a Facebook a dus la creșterea vizualizărilor postărilor cu un conținut dăunător

O eroare a Facebook a dus la creșterea vizualizărilor postărilor cu un conținut dăunător / FOTO: Pexels
O eroare a Facebook a dus la creșterea vizualizărilor postărilor cu un conținut dăunător / FOTO: Pexels

O echipă de ingineri ai Facebook a identificat o eroare care a dus la promovarea conținutului dăunător, în loc să îl blocheze.

Inginerii au observat pentru prima dată problema în luna octombrie a anului trecut, când un val neașteptat de conținut care conținea dezinformări a început să apară în News Feed-ul a milioane de utilizatori.

În loc să suprime postările respective, care reprezentau News Feed-ul a oferit posibilitatea distribuirii postărilor, sporind vizionările cu până la 30% la nivel global, conform The Verge.

Inginerii nu au reușit să descopere imediat cauza principală, dar au observat că respectivele creșteri și-au redus ritmul în următoarele săptămâni.

Practic, ancheta internă a constatat că sistemele Facebook nu au reușit să reducă expunerea conținutului cu nuditate, violență sau cu informații transmise de presa rusă - lucru pe care reprezentanții rețelei sociale s-au angajat să îl facă după invazia Rusiei în Ucraina. Problema a fost catalogată pe plan intern ca fiind de înaltă prioritate.

”Revoluție” în serviciile de catering. Avram Fițiu: Politicienii români parcă nu umblă prin Europa să vadă ce fac alții

Purtătorul de cuvânt al Meta (compania care deține Facebook), Joe Osborne, a confirmat incidentul într-o declarație pentru The Verge. Documentele interne indicau că problema tehnică a fost sesizată pentru prima dată în 2019, dar nu a creat un impact vizibil până în octombrie 2021. „Am urmărit cauza principală la o eroare software și am aplicat remediile necesare”, a spus Osborne, adăugând că eroarea „nu a avut vreun impact semnificativ, pe termen lung asupra valorilor noastre”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel