O celebră artistă feministă a fost ucisă în centrul unui oraș din Mexic. Care ar fi motivul crimei

Foto: Instagram Isabel Cabanilla
Foto: Instagram Isabel Cabanilla

O artistă plastică din Mexic a fost ucisă în centrul orașului Juarez.

Artista plastică Isabel Cabanillas de la Torre, activistă feministă mexicană, a fost asasinată în centrul orașului Juarez, la frontiera cu Statele Unite, conform Agerpres.

„O femeie care a fost găsită moartă pe stradă, în zona centrală, a fost identificată de familia sa ca fiind Isabel Cabanillas de la Torre, 26 de ani", a informat, într-un comunicat, Parchetul specializat pe violența asupra femeilor din statul mexican Chihuahua.

Isabel, împușcată în cap

Procurorii au precizat că victima a fost găsită împușcată în cap, în jurul orei trei dimineața, în centrul orașului Juarez. Autoritățile statale au demarat o anchetă pentru a rezolva cazul și a stabili dacă „este vorba despre o omucidere pe motive de gen".

Isabel era designer vestimentar, pictoriță și membru activ al unei organizații care apără drepturile femeilor la frontiera dintre Mexic și Statele Unite.

Zeci de femei au protestat a doua zi, pentru a condamna asasinatul și a cere dreptate, într-un marș care a trecut prin centrul orașului Juarez, până la locul în care tânăra a fost ucisă.

Mexic, cea mai periculoasă țară pentru femei, în America Latină

Potrivit Națiunilor Unite, Mexicul este țara cea mai periculoasă pentru femei din America Latină, deoarece șase din zece femei au căzut victimă unui tip de violență de-a lungul vieții.

În 2018, 3.752 femei au fost asasinate, cifra cea mai ridicată din ultimii 29 de ani, ceea ce înseamnă, în medie, că 10 femei au fost ucise zilnic în urma unui atac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel