O bătrână de 118 ani din Bolivia a primit de la preşedintele ţării o locuinţă socială.

Preşedintele Boliviei, Evo Morales, i-a dăruit duminică o locuinţă socială bătrânei Julia Flores, considerată una dintre cele mai longevive femei din lume la vârsta de 118 ani, relatează EFE.

Locuinţa se află în municipiul Sacaba, în regiunea centrală Cochabamba, unde trăieşte Flores şi pe care lumea o alintă Mamá Julia. Morales a explicat că a cerut guvernului să gestioneze acordarea "unei mici locuinţe" Juliei Flores, care va împlini 119 ani în data de 26 octombrie.

Mamá Julia, născută la 26 octombrie 1900, trăieşte la Sacaba, împreună cu nepoata sa, deoarece nu mai are niciun fiu.

Anul trecut de ziua ei de naştere s-a pus problema de a fi inclusă în Cartea recordurilor Guinness drept cea mai longevivă femeie din lume. 

Gerontology Research Group (GRG), organism internaţional care se ocupă în mod special de cercetarea longevităţii, nu a inclus-o pe lista sa pe femeia boliviană, primul loc fiind ocupat de japoneza Kane Tanaka cu 116 ani, dintr-un total de 33 de persoane din întreaga lume care au peste 112 ani.

Julia Flores, care vorbeşte doar limba indigenilor quechua, este cunoscută în Bolivia prin imaginea sa jovială, cântând la instrumentul tipic andin "charango" similar unei chitare mai mici, înconjurată de câini şi de pisici.

Femeia centenară, deşi este mare amatoare de răcoritoare şi de dulciuri, ţine un regim alimentar echilibrat bazat pe cartofi, porumb şi carne şi are o sănătate bună. 

Morales a cerut rudelor lui Flores să aibă grijă de ea, deoarece este "un simbol al familiei".

Casa acordată de guvern a fost construită în cadrul unui program de stat destinat persoanelor celor mai nevoiaşe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel