O banană lipită cu bandă adezivă, vândută cu 120.000 de dolari

Banaa de 120.000 de dolari. foto: news.artnet.com
Banaa de 120.000 de dolari. foto: news.artnet.com

Opera de artă îi aparține lui Maurizio Cattelan, cel care revine astfel după 15 ani la un târg de artă.

O banană lipită cu bandă adezivă pe un perete a fost vândută în această săptămână pentru suma de 120.000 de dolari la târgul de artă Art Basel din Miami Beach, potrivit site-ului specializat în piaţa de artă Artnet, care a precizat că două dintre cele trei exponate s-au vândut deja, ultima fiind disponibilă la preţul de 150.000 de dolari, informează joi CNN, citat de Agerpres.

Lucrarea, care îi aparţine lui Maurizio Cattelan, a fost prezentată de Galeria de Artă contemporană Perrotin, înfiinţată la Paris, care colaborează de mult timp cu artistul italian. Acesta este prima contribuţie a artistului Maurizio Cattelan la un târg de artă în 15 ani, a precizat galeria.

Denumită 'Comedian', opera de artă este o banană cumpărată de la un magazin alimentar din Miami care a fost lipită de un perete cu bandă adezivă. Au existat trei exponate de acest fel, a precizat galeria, toate fiind puse în vânzare. Potenţialii cumpărători nu au primit instrucţiuni clare despre ce ar trebui să facă dacă bananele încep să se strice.

Banana, motiv de inspirație

Potrivit unui comunicat de presă al Galeriei Perrotin, artistul a venit prima dată cu această idee în urmă cu un an.

'Pe atunci, Cattelan se gândea la o sculptură de forma unei banane', se arată în comunicat. 'De fiecare dată când călătorea, aducea cu el o banană şi o agăţa în camera sa de hotel pentru a găsi inspiraţie. A făcut mai multe modele: mai întâi în răşină, apoi în bronz şi pictură în bronz, înainte de a reveni, în final, la ideea iniţială a unei banane reale', a precizat galeria.

Artistul italian Maurizio Cattelan este cunoscut pentru sculpturile sale mai puţin obişnuite. Una dintre lucrările sale de artă - un vas de toaletă din aur de 18 carate, în valoare de circa 6 milioane de dolari - a ţinut prima pagină a ziarelor în septembrie, când a fost smulsă dintr-un perete şi furată din Palatul Bleinheim din Anglia unde era expusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel