Numele 'Trump' dispare de pe două patinoare din Central Park

Numele 'Trump', scris cu majuscule, va dispărea de pe două patinoare din Central Park, a confirmat miercuri Direcţia Parcurilor din New York, care citează o decizie luată de Trump Organization, informează AFP. 

'Din proprie iniţiativă, Trump Organization ne-a informat la sfârşitul lunii august că prevede să schimbe brandul' patinoarelor, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Direcţiei Parcurilor din New York într-un comunicat. În anii '80, când Donald Trump, pe atunci un simplu om de afaceri newyorkez, era în plină ascensiune, compania lui a preluat gestionarea acestor patinoare deschise pentru publicul larg în fiecare iarnă:

Wollman Rink - cel mai cunoscut şi cel mai vizitat de turişti -, aflat în sudul parcului, construit în 1950 şi rămas mulţi ani închis pentru lucrări de reamenajare efectuate la începutul anilor '80, şi Lasker Rink, aflat mai la nord, construit în 1966. Donald Trump era foarte mândru de aceste spaţii recreative şi le cita cu regularitate ca dovezi ale talentelor sale de antreprenor imobiliar. În timpul unui miting electoral în Iowa, înainte de alegerea sa în funcţia de preşedinte al Statelor Unite în urma alegerilor din 2016, el s-a lăudat că a reuşit 'să repună pe picioare în patru luni' patinoarul Wollman Rink.

În ianuarie 2018, când evoca zidul pe care doreşte să îl ridice la graniţa cu Mexicul, Donald Trump a citat acelaşi patinoar ca exemplu ce ilustrează capacitatea lui de a realiza lucrări 'mai puţin scumpe şi mai rapide decât se prevedea'. Însă care este motivul care a determinat Trump Organization să retragă numele 'Trump' de pe cele două patinoare? Reprezentanţii organizaţiei nu au răspuns miercuri solicitărilor transmise de jurnaliştii de la AFP, care doreau să obţină un punct de vedere oficial pe această temă. Deşi continuă să decoreze mai multe clădiri newyorkeze de mari dimensiuni, numele 'Trump' a fost deja retras, după instalarea politicianului republican la Casa Albă, de pe mai multe imobile rezidenţiale. Cel mai adesea la cererea rezidenţilor, care, fie nu erau de acord cu politica sa, fie se temeau de o scădere a valorii apartamentelor lor din acele clădiri.

Este posibil ca Trump Organization să fi dorit să evite orice fel de critici ce ar fi putut să o facă să piardă contractele de concesionare a acelor patinoare, care expiră în primăvara anului 2021. Preşedintele american este criticat cu regularitate pentru faptul că a continuat să obţină profituri din afacerile sale şi după instalarea sa la Casa Albă. El a renunţat recent la ideea organizării un summit G7 într-unul dintre cluburile sale de golf din Florida anul viitor şi care provocase controverse aprinse în rândul opiniei publice americane, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel