Numărul deceselor cauzate de alcoolul contrafăcut a ajuns la 26 în Rusia

Pexels
Pexels

Peste 20 de persoane din Orenburg, Rusia, au murit după ce au consumat alcool contrafăcut. 

Numărul persoanelor care au murit după ce au consumat alcool contrafăcut în regiunea rusească Orenburg (sud) a ajuns la 26, au informat sâmbătă autorităţile locale, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Bilanţul victimelor a crescut semnificativ după ce acest caz a apărut în presă pe 7 octombrie, chiar dacă 28 de persoane par să fi supravieţuit otrăvirii cu metanol. Câţiva dintre cei care au murit recent se aflau deja în comă.

Apel al autorităților către populație pentru a evita alcoolul

Guvernatorul regional Denis Pasler a lansat un apel urgent către populaţia locală să se abţină de la cumpărarea de alcool.

Pasler a precizat că au avut loc percheziţii pe scară largă la magazinele care comercializează alcool pentru a elimina băuturile nesigure din circulaţie.

Potrivit autorităţilor, în urma percheziţiilor au fost confiscate peste 1.200 de sticle.

Şase persoane au fost arestate sub suspiciunea de a fi comercializat alcool contrafăcut şi fără licenţă. Se crede că acestea au vândut băutura în principal în oraşul Orsk, din regiunea Orenburg.

O româncă a murit după ce a consumat alcool fără măsură

O tânără româncă a avut un sfârșit tragic, după ce s-a lăsat pradă consumului de alcool. Cel mai probabil, tânăra a consumat și droguri, notează Il Giorno, conform știridiaspora.ro. 

Femeia a fost găsită de echipajul sanitar la domiciliul unei cunoștințe, în localitatea Cassino Po di Broni, provincia Pavia (Lombardia), în comă alcoolică. După patru zile de agonie, românca a decedat, precizează sursa menționată.

Ambulanța  a fost chemată de prietenul său, după ce a constatat că se simte din ce în ce mai rău. Din păcate, medicii nu au putut face nimic, decât s-o ventileze mecanic.

Consilierii antidrog din Italia trag un semnal de alarmă cu privire la consumul excesiv de alcool. Ei spun că pandemia de Covid a creat grave tulburări emoționale, iar tinerii sunt cei mai afectați. Refugiul lor este, adesea, în alcool sau droguri, iar acest lucru le pune în pericol viața.

Vezi și: O femeie a murit după ce a consumat alcool fără măsură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel