Numărul de "islamişti potenţial periculoşi" a scăzut puternic în Germania

Numărul de persoane din Germania considerate "islamişti potenţial periculoşi" a scăzut în mod substanţial, a anunţat guvernul german ca răspuns la o interpelare din parlament, informează miercuri dpa.

Autorităţile responsabile pentru aplicarea legii ţineau sub observaţie, în septembrie, 688 de persoane potenţial periculoase, a precizat Ministerul de Interne german la o întrebare formulată de Verzii din opoziţie, în scădere faţă de luna martie, când se înregistrau 748 de astfel de persoane, citează Agerpres.

Însă, potrivit autorităţilor, deocamdată nu există raţiuni pentru a crede că pericolul a trecut, situaţia din nordul Siriei constituind un motiv pentru a nu reduce numărul de poliţişti angajaţi în monitorizarea islamismului radical.

Dintre cele 688 de persoane considerate potenţial periculoase, 108 sunt indivizi despre care autorităţile "au informaţii că s-au întors din zone de conflict din Siria şi Irak", a adăugat ministerul. Această categorie este definită ca incluzând persoane capabile de acte de violenţă grave, mergând până la atacuri teroriste.

Numărul de combatanţi ai Statului Islamic proveniţi din Germania care au profitat de actuala ofensivă a armatei turce pentru a evada din detenţie în regiune este încă necunoscut. Aceşti combatanţi au fost ţinuţi în lagăre controlate de grupări kurde care au început să se retragă în faţa ofensivei turce.

Irene Mihalic, purtătoarea de cuvânt a Verzilor pentru probleme interne a declarat pentru dpa că "ar fi periculos pentru guvernul german să fie orbit de scăderea puternică a numărului de persoane potenţial periculoase". Potenţiala reîntoarcere de combatanţi ai Statului Islamic în Germania reprezintă "o situaţie ameninţătoare", a spus ea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel