NTV: Instructori din România, implicați în organizarea protestelor din Rusia, după alegeri

instructori_romani
instructori_romani

Instructori din România și Lituania au organizat mitingurile de proteste din Rusia, care au avut loc după alegerile parlamentare și prezidențiale, se susține într-un film documentar "produs la Kremlin" prezentat de postul rus de televiziune NTV, relatează UNIMEDIA.

[caption id="attachment_241335" align="alignleft" width="400"] Sursa foto: captură ntv.ru[/caption]

Autorii pretinsului documentar „Anatomia protestului 2”, difuzat de postul rus de televiziune NTV, afirmă că instructorii necesari pentru organizarea și desfășurarea mitingurilor de protest, care au avut loc după alegerile parlamentare și prezidențiale din Federația Rusă, au fost aduși din România și Lituania, scrie sursa citată.

Filmul sugerează că protestele de tipul "Marşului milioanelor", organizat de opoziţia rusă la Moscova au fost organizate, planificate și finanțate pe banii americani și în special georgieni.

Potrivit anchetei jurnalistice efectuate de reporterii postului NTV, coordonatorul și persoana prin care liderii opoziției ruse (printre care liderul mișcării de opoziție rusă "Frontul de Stângă", Serghei Udalțov) primesc finanţarea este șeful Comitetului Parlamentului georgian pentru Securitate, Ghivi Targamadze.

Într-o secvență video filmată cu camera ascunsă, persoana care seamănă cu Serghei Udalțov roagă o altă persoană, care seamănă cu Ghivi Targamadze să-l ajute cu finanțarea unor baze a susținătorilor opoziției ruse, care în continuare vor organiza mitingurile de protest ca să dea jos guvernarea actuală de la Moscova. Pretinsul Ghivi Targamadze îi răspunde că instructori pentru pregătirea protestatarilor "profesioniști" pentru mitingurile de protest vor fi aduși din România și Lituania.

"Cred că dacă vor fi destul de mulți oameni (susținători ai opoziției ruse, - n.r.), vom aduce cât mai curând posibil instructori lituanieni și români. După care ne vom gândi ce să facem în interiorul Rusiei", spune Ghivi Targamadze în secvențe video.

"Bazele de pregătire a revoluționarilor în România și Lituania există demult. Acestea au fost create de americani pentru a-i pregăti pe tineri în teoria acțiunilor de protest și tactica luptelor stradale", afirmă autorii reportajului. Potrivit acestora, "tinerii ruși pleacă cu regularitate la bazele din România și Lituania"

Ulterior, șeful Comitetului Parlamentului georgian pentru Securitate, Ghivi Targamadze a infirmat orice implicare în acțiunile de protest a opoziției ruse și a declarat că nu s-a întâlnit cu liderul mișcării de opoziție rusă, "Frontul de Stânga", Serghei Udalțov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel