Noul şef al securităţii Vaticanului, în prima sa misiune oficială

Noul şef al securităţii Vaticanului şi principala gardă de corp a papei Francisc, Gianluca Gauzzi Broccoletti, a intrat în acţiune miercuri în timpul tradiţionalei audienţe a suveranului pontif din Piaţa Sfântul Petru, relatează AFP, scrie Agerpres.

Ţinând cu o mână fermă uşa papamobilului care a făcut un tur al pieţei cu copii la bord, Broccoletti a vorbit pentru scurt timp cu papa.

În vârstă de 45 de ani, el are o diplomă în Ingineria Securităţii şi Protecţiei, obţinută la Universitatea 'La Sapienza' din Roma. Gianluca Gauzzi Broccoletti a fost timp de doi ani Comandant adjunct al corpului de jandarmerie al Vaticanului, unde activează din 1995.

Marţi seara, papa Francisc l-a vizitat la locuinţa sa pe fostul Comandant al Jandarmeriei, Domenico Giani, care a demisionat luni în urma scurgerii în presă a unor informaţii dintr-o anchetă referitoare la presupuse delicte financiare la Vatican. În vârstă de 57 de ani, el şi-a început cariera în serviciile de informaţii italiene înainte de a se alătura forţelor de securitate ale Vaticanului în urmă cu 20 de ani şi de a prelua conducerea acestora în 2006.

El şi-a prezentat demisia după ce a imprimat o circulară internă cu fotografiile şi numele a cinci persoane "suspendate din precauţie" din funcţie, ca parte a unei anchete privind investiţii în proprietăţi imobiliare de lux la Londra şi folosirea unor sume din fondul de caritate al papei. Circulara a apărut în presă.

Într-un comunicat, serviciul de presă al Vaticanului a condamnat această scurgere în presă ca fiind de natură "să aducă prejudicii persoanelor implicate şi imaginii Jandarmeriei". Într-un interviu pentru presa de la Vatican, Giani a confirmat că persoanele menţionate în documentul scurs în presă se află sub anchetă şi au fost sancţionate cu "o măsură administrativă".

Papa Francisc i-a mulţumit lui Domenico Giani pentru "fidelitatea şi loialitatea" sa, precum şi pentru "profesionalismul" său - un semn de apreciere pe care l-a confirmat vizitându-l marţi seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel