Nouă performanță pentru elevii români: Locul I pe medalii pentru România la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori - Foto

România a ocupat locul I pe medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de miercuri, la Kutaisi, în Georgia, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a VII-a ediţii a Olimpiadei Europene de Informatică pentru juniori, ediţie la care au participat 96 de concurenţi din 24 de ţări.

România ocupă locul I pe medalii în clasamentul celor 24 de ţări participante şi rămâne, în continuare, singura ţară care reuşeşte să cucerească medalia de aur la fiecare dintre cele şapte ediţii anterioare, subliniază Ministerul Educaţiei.

Echipa României a obţinut o medalie de aur şi trei de argint:

* Iorgulescu Andrei Paul, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti - medalie de aur * Neacşu Matei, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti - medalie de argint * Petrean Roland, Şcoala Gimnazială 'Simion Bărnuţiu' Zalău - medalie de argint

* Mureşan Luca Valentin, Colegiul Naţional 'Mihai Eminescu' Satu Mare - medalie de argint Echipa a fost coordonată de reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, care a asigurat selecţia şi pregătirea loturilor reprezentative: Daniela Lica - Centrul Judeţean de Excelenţă Prahova şi Bogdan-Ioan Popa - Universitatea Bucureşti. 

Foto

Citește și - Elevii români, o nouă performanță incredibilă. România a ocupat locul I pe naţiuni la Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală - Foto

România a ocupat locul I pe naţiuni la Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală 2023, care s-a desfăşurat la Magdeburg, în Germania.

Potrivit Ministerului Educaţiei, România este lider în clasament, cu următoarele rezultate:

* locul I absolut şi medalie de aur - Luca Perju Verzotti, de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu Bucureşti * locul III şi medalie de aur - Alexandru Raul Todoran, de la Liceul Teoretic Aurel Vlaicu Orăştie * medalie de argint - Andrei Robert Ion, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti * medalie de bronz - Alexandru Luchianov, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Team leader este prof. Petru Simion Opriţa de la Liceul Regina Maria din Dorohoi, iar deputy leader - Bicsi Lucian de la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Matematică.

Felicitări elevilor şi profesorilor care i-au pregătit! Recunoştinţă tuturor celor care susţin performanţa în educaţie!, este mesajul transmis joi pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei. VEZI continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel