Nou atac cu rachete ruseşti în Odesa și Harkov: Opt morți și 28 de răniți

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Un atac cu rachete ruseşti s-a soldat luni cu cel puţin patru morţi şi opt răniţi în marele oraş-port Odesa, în sud-vestul Ucrainei.

Guvernatorul local, Oleg Kiper, într-un mesaj separat, a precizat că atacul a avariat "clădiri rezidenţiale şi (alte) infrastructuri civile".

Trei femei și un bărbat au murit, ceea ce face ca numărul total al persoanelor ucise să ajungă la patru, potrivit guvernatorului.

El a precizat că alte 28 de persoane au fost rănite, inclusiv doi copii de cinci și 16 ani. O femeie însărcinată a fost, de asemenea, rănită.

Patru persoane "se luptă pentru viața lor", a spus acesta într-o postare pe Telegram.

O clădire mare care adăpostește o parte din Academia de Drept din Odessa este în flăcări în urma loviturii, susține SkyNews.

În paralel, în Harkov s-a desfășurat un alt atac cu rachete

Odesa, port la Marea Neagră vital pentru exporturile ucrainene, este vizat în mod regulat de atacuri ucigaşe cu rachete şi drone.

În paralel, în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, care este, de asemenea, adesea vizat de bombardamente, un civil a fost rănit luni într-un atac desfășurat de forțele rusești, conform autorităților locale.

Pe de altă parte, guvernatorul regiunii cu același nume, Oleg Sinegoubov, a menționat, tot prin intermediul Telegram, că un bărbat în vârstă de 42 de ani a suferit răni cauzate de schije și explozie într-un "atac cu rachete" desfășurat de forțele rusești, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel