Norvegia va furniza aproape 6 milioane de euro pentru a sprijini ONG-urile ucrainene

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

După ce a anunțat 64 de milioane de euro ca ajutor umanitar în Ucraina și Moldova, Norvegia va furniza suplimentar 6 milioane de euro în cadrul unui program de granturi pentru ONG-urile ucrainene.

Norvegia a lansat un nou program de granturi pentru ONG-urile ucrainene și alocă aproape 6 milioane de euro pentru acesta. Conform informațiilor furnizate de serviciul de presă guvernamental norvegian și raportate de European Pravda, notează Euromaidanpress.

70 de milioane de coroane - aproape 6 milioane de euro - sunt alocate pentru finanțarea unui program de granturi destinat susținerii proiectelor organizațiilor publice din Ucraina.

Comunicatul a subliniat că în Ucraina activează numeroase organizații neguvernamentale care promovează drepturile omului, combaterea corupției, ajutorul umanitar și altele, iar societatea civilă ucraineană a fost principalul motor al schimbărilor democratice în țară în timpul anilor de independență.

"Norvegia se angajează să sprijine munca societății civile în eforturile lor de a îmbunătăți libertatea și democrația în Ucraina ... Sprijinirea instituțiilor și organizațiilor ucrainene este foarte importantă dacă Ucraina vrea să obțină succes în războiul cu Rusia, în reconstrucție, în introducerea reformelor importante și în lupta împotriva corupției," a declarat ministrul de externe Espen Barth Eide.

Comunicatul a subliniat că reformele democratice, consolidarea statului de drept și întărirea rolului societății civile vor contribui și la ambițiile de integrare europeană ale Ucrainei.

"Datorită eforturilor organizațiilor societății civile, guvernul ucrainean a implementat politici mai transparente și mai incluzive ... Ele contribuie la deciziile politice luate. Și este această activitate pe care dorim să o sprijinim," a adăugat Eide.

Conform acestuia, acest program este conceput să fie accesibil organizațiilor din orașe mai mici și grupurilor marginalizate din diverse motive, deoarece programele de donații disponibile în prezent sunt în principal concentrate pe un număr redus de organizații specializate din Kiev și alte orașe mari, unul dintre motive fiind cerințele impuse de donatori.

"Sperăm că acest program va încuraja dezvoltarea și va întări organizațiile locale menținând în același timp conformitatea cu standardele administrative și cerințele de control," a declarat ministrul.

Organizațiile internaționale, ucrainene, norvegiene sau alte organizații de rețea vor putea aplica, fie singure, fie ca parteneri într-un consorțiu. Partenerii pot fi ONG-uri locale ucrainene sau grupuri cu interese comune, cum ar fi inițiativele pentru drepturile femeilor, sindicatele, organizațiile religioase, media independente.

Finanțarea este programată să fie acordată între 2024 și 2027 și poate fi solicitată în perioada 19 aprilie - 19 iunie 2024 pe site-ul Norad (norad.no).

Sprijinul norvegian pentru Ucraina


Mai devreme în această săptămână, Espen Barth Eide a călătorit în Ucraina unde a vizitat Kievul și Odesa. În timpul vizitei, el a declarat că Kiev-ul și Oslo-ul au finalizat negocierile privind un acord bilateral de securitate și îl vor semna la următoarea întâlnire a liderilor țărilor, data căreia nu a fost încă stabilită.

Norvegia a anunțat, de asemenea, o sumă suplimentară de 64 de milioane de euro pentru ajutorul umanitar în Ucraina și Moldova prin intermediul organizațiilor internaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel