Norvegia acordă compensaţii unui bărbat condamnat pentru spionaj în Rusia

Un norvegian condamnat pentru spionaj în Rusia şi eliberat anul trecut în cadrul unui schimb de prizonieri a anunţat joi că guvernul de la Oslo i-a acordat compensaţii, relatează DPA. 

Frode Berg, un fost poliţist de frontieră, a fost arestat de serviciul rus de securitate la Moscova în decembrie 2017 şi condamnat la 14 ani de închisoare pentru spionaj. El a negat că era agent şi a pledat nevinovat la procesul său ce a avut loc la Moscova în aprilie. Norvegia i-a acordat acum lui Berg compensaţii în valoare de 4,3 milioane de coroane (476.000 de dolari), potrivit canalului public NRK.

'Sunt foarte încântat. Este o ofertă de compensaţii foarte generoasă', a declarat Frode Berg pentru NRK. El fusese acuzat că ar fi colectat informaţii despre submarine nucleare ruseşti. Vorbind despre arestarea sa în Rusia, el a declarat reporterilor în noiembrie la întoarcerea sa în Norvegia că o persoană în care avea încredere i-a cerut să-i facă un serviciu, ceea ce el a acceptat fără să se gândească prea mult. Un număr de cinci spioni condamnaţi au fost eliberaţi în noiembrie după un acord între Rusia şi Lituania. Lituania a trimis înapoi în ţara lor de origine doi cetăţeni ruşi, în timp ce Rusia l-a eliberat pe Berg împreună cu doi lituanieni, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel