Norica Nicolai: Victor Ponta nu trebuie să demisioneze. Poate fi o lecție pentru mulți politicieni români

Românii văd bine măsurile reparatorii luate de actuala guvernare, iar premierul Victor Ponta nu trebuie să demisioneze din fruntea Executivului, deoarece nu își poate permite să se joace cu stabilitatea țării, consideră europarlamentarul Norica Nicolai.

"Victor Ponta nu își poate permite să se joace cu stabilitatea țării. A făcut destul de multe compromisuri pe care astăzi le plătește. El poate fi o lecție pentru mulți politicieni români, și cu acea coabitare cu Traian Băsescu, care nu știu ce resorturi a avut, dar numai bine nu a făcut României, și acea înțelegere cu Traian Băsescu dincolo de lege, în ceea ce privește numirea conducătorilor instituțiior de Justiție. Victor Ponta, pentru stabilitatea acestei țări și în actuala conjunctură, nu trebuie să demisioneze. Ancheta poate să continue și probabil va continua, dar cred că ceva se va întâmpla, pentru că am urmărit presa internațională și mi se pare destul de bine structurată și foarte rapidă, foarte promptă în reacție. Este și o chestiune de curiozitate, pentru că, după știința mea, suntem singura țară europeană care se confruntă cu posibilitatea suspendării unui premier", a declarat duminică seară, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, europarlamentarul Norica Nicolai.

Nicolai: Politicienii români fac politică după sondajele de opinie

Politiciana a recunoscut și că s-a întrebat ce anume a declanșat această împrejurare "acum".

"Probabil că unii nu mai au răbdare, doresc să ajungă la putere și cred că se poate ajunge la putere oricum, cu orice preț, în sfidarea tuturor, dar poate și faptul că măsurile recente luate de actualul Guvern au fost măsurate pozitiv în public. 

Românii văd bine reducerea TVA, majorarea alocațiilor, sunt câteva măsuri reparatorii, firești, care s-au luat, dar care au întărit credibilitatea actualului Guvern. Si cum politicienii români sunt mari amatori de sondaje de opinie și fac politică după sondajele de opinie, orice trend crescător al unora și descrescător al altora poate să influențeze deciziile. Or, asta nu este politică din punctul meu de vedere, oamenii ăștia nu sunt oameni politici, pot fi politicieni, dar în niciun caz oameni politici", a precizat Norica Nicolai.

Rovana Plumb, replică acidă la boicotul liberalilor: Cei din PNL să nu uite...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel