Urmărește emisiunea live


Norica Nicolai critică Parlamentul: Ce țară e aia?

Norica Nicolai
Norica Nicolai

Norica Nicolai critică dur activitatea Parlamentului pentru că în, loc să legifereze, ține cont de unele voci din stradă.

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat că este profund greșit ca legiferarea din Parlament să fie condiționată de protestatari. Comentariul a fost făcut în contextul în care acest fapt s-a întâmplat și în cazul legilor justiției. "Ce țară e aia în care un Parlament nu are voie să legifereze pentru că din stradă i se spune altceva? Cei care conduc România, cei care sunt parlamentari, cei care fac parte din Guvern, președintele sunt aleși toți într-o democrație reprezentativă. Dacă nu sunt capabili să își onoreze mandatul și să facă fiecare ceea ce are de făcut în raport de conținut al acestui mandat, atunci nu avem de ce să mai avem aceste instituții în țară. Parlamentul trebuie să legifereze indiferent de dorința unui sau altuia. Este o voință a tuturor pentru că  Parlamentul nu are o singură culoare politică. În Parlament sunt mai multe ideologii, mai multe opțiuni publice. Cu siguranță, această legiferare trebuie să se facă cu respectarea strictă a normelor constituționale și a legii", a declarat Norica Nicolai la Antena3.

Acuză lipsa de carte

Norica Nicolai susține că una din cauzele care au dus la precarizarea sistemului de legiferare este și lipsa de carte. "Cert este că de un an și jumătate clasa politică, prin acest joc al temperării, al tergiversării, al lipsei de voință, al lipsei de dialog, al lipsei de carte, pentru că uneori asta văd eu în Parlament, comparând cu dezbaterile din anii în care eu eram membru al Senatului, a condus la o precarizare a procesului de legiferare. Dacă nu ne intră o dată în cap că țara asta are nevoie de legi clare și ferme, nu avem decât să ne mulțumim cu haosul ăsta pe care nu știu cine îl organizează și să ne batem joc de țară în continuare", a declarat europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel