Nigeria a câștigat al treilea titlu de campioană a Africii

Nigeria Cupa Africii
Nigeria Cupa Africii

Nigeria a câştigat pentru a treia oară Cupa Africii, după ce a învins Burkina Faso, scor 1-0, în finala competiţiei desfăşurate în Africa de Sud.

Precedentele victorii ale „Super Vulturilor” în competiţia continentală fuseseră obţinute în 1980 şi 1994, la ultima dintre acestea evoluând şi actualul selecţioner, Stephen Keshi, scrie antena3.ro.

Unicul gol al partidei disputate duminică la Johannesburg a fost marcat de Sunday Mba, în minutul 39. Datorită victoriei obţinute la Cupa Africii, Nigeria va participa la Cupa Confederaţiilor, competiţie care se va desfăşura între 16 şi 30 iunie în Brazilia. Nigeria va evolua în grupa B, alături de campioana mondială şi europeană Spania, Uruguay şi Tahiti. În cealaltă grupă vor juca Brazilia, Japonia, Mexic şi Italia. În finala mică disputată sâmbătă, Mali a trecut de Ghana cu 3-1 şi a ocupat pentru a doua oară la rând ultima treaptă a podiumului. Nigerianul Emmanuel Emenike, care nu a putut evolua în finală din cauza unei accidentări, şi ghanezul Mubarak Wakaso au fost golgheterii turneului, cu câte 4 goluri marcate, în timp ce Jonathan Pitroipa (Burkina Faso) a fost desemnat cel mai bun jucător al competiţiei. Ediţia următoare a Cupei Africii, cea cu numărul 30, se va desfăşura peste doi ani, în Maroc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel