Urmărește emisiunea live


Nicușor Dan, eliminat din USR. Cale liberă pentru Cioloș. Chirieac: E doar un pretext

Bogdan Chirieac consideră că eliminarea lui Nicușor Dan din USR, după referendumul intern privind poziționarea în ceea ce privește căsătoriile între persoane de același sex este un simplu pretext și un ”subiect artificial”.

Mai mult, analistul politic este de părere că în cazul în care nu ar fi fost intens mediatizat acest subiect, privind familia tradițională, USR ar fi găsit un alt motiv pentru a-și executa politic liderul. Un posibil scenariu este încercarea de a-i face cale liberă lui Dacian Cioloș,

”Nu este un subiect. Este un pretext pentru ca Nicușor Dan să fie înlăturat. (...) În lumea de azi nu e treaba nimănui să se uite sub pătura celuilalt. Minoritățile trebuie acceptate.

România poate să își ia un timp de respiro, să spună că atunci când jumătate din țările europene vor accepta căsătoriile de același sex, vom accepta și noi. 

Este un sub articifial. Orientarea sexuală a unora nu e problema României. Dacă nu era acest pretext se găsea altceva. E posibil să se încerce să i se facă cale liberă lui Cioloș, ceea ce nu se o idee bună, ar duce la absorbiția partidului în PNL.

Nu știu care sunt motivele interne ale celor care conduc USR, dar au simțit nevoia să îl înlăture pe Nicușor Dan, liderul care alături de Clotilde Armand au adus procente importante USR-ului”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

Analistul politic precizează și faptul că prin această mișcare USR ar putea să forțeze un candidat propriu la alegerile prezidențiale ce vor urma.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel